Obavijesti

News

Komentari 8

Slavica Horvat: Tretman u Kini pomaže oboljelima od ALS-a

Slavica Horvat: Tretman u Kini pomaže oboljelima od ALS-a
7

Predsjednica udruge Neuron Slavica Horvat na konferenciji za novinare istaknula je kako liječenje ALS-a u Kini ima efekta te da je njezinu sinu tretman pomogao

VIDEO

Ukoliko u Klinici Re Life pacijentima daju samo infuziju, fiziološku otopinu, bez matičnih stanica, molimo vas da i vi našim oboljelima dajete istu supstancu kako bi im se, u velikoj većini u vrlo kratkom roku poboljšalo stanje, kazala je predsjednica udruge Neuron Slavica Horvat ponukana napisima o sumnjivom liječenju ALS-a, neizlječive i smrtonosne neurološke bolesti, matičnim stanicama u Kini.

Tvrdi da se njezinom sinu Kristijanu , za kojega kaže da mu je dijagnoza ALS-a potvrđena u KBC Zagreb te u SAD-u, stanje nakon liječenja u Kini bitno poboljšalo.

- U Kini je od 25. 4. do 24. 5., ukupno tri tjedna. Mi smo ga odvezli u invalidskim kolicima, on je tad mogao tek dva-tri koraka samostalno napraviti. Već u Kini za vrijeme tretmana njihove tradicionalne medicine i tretmana matičnih stanica, Kristijan je počeo hodati, vratila mu se snaga u lijevu ruku. Tada je nerazgovjetno govorio, danas razgovara na mobitel - kazala je Slavica. Kristijan je sad na rehabilitaciji u Klinici u Novom Pazaru u Srbiji.

'Novac s računa koristimo za pomoć obiteljima oboljelih'

Iz udruge tvrde da nikoga ne šalju u Kinu te da na računu imaju 194.000 kuna , koje troše na pomoć obiteljima, između ostalog, jednoj pacijentici platili su pogreb. Prema njihovim podacima, u Kinu je iz Hrvatske otputovalo ukupno osam pacijenata s ovom dijagnozom.

- Jedna pacijentica je nažalost umrla, kod dvoje je stanje nepromijenjeno, dok je kod njih pet vidljiv pomak - tvrdi Slavica.

Hrvatski stručnjaci, među njima i doc. dr. sc. Dinko Mitrečić, voditelj Laboratorija za matične stanice Medicinskog fakulteta u Zagrebu, smatraju kako se stvara lažna nada jer Klinike koje se reklamiraju da liječe smrtonosni ALS matičnim stanicama nemaju provjerene ni objavljene rezultate ni transparentan postupak.

Pokretanje videa...

Helena Tkalčević/24sata VIDEO

Pokretanje videa...

Helena Tkalčević/24sata VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"