To je to što me zanima!

Slavici nastavljaju suđenje za tragediju na Kornatima

Kako bi se postupak ponovio, predmet Dražena Slavice će vratiti na sud u Šibeniku. Tereti ga se za brojne propuste u gašenju požara na Kornatu
Vidi originalni članak

Vrhovni sud uvažio je žalbu Županijskog odvjetništva te će opet pokrenuti istragu protiv bivšeg vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice (42). Županijski sud u Šibeniku odustao je od njegova kaznenog progona u lipnju prošle godine, a na tu odluku žalilo se Županijsko državno odvjetništvo. Predmet Dražena Slavice biti će vraćen Županijskom sudu u Šibeniku da bi se postupak ponovio.
- Vrhovni sud RH je preinačio rješenje Izvanraspravnog vijeća kojim je bio prihvaćen prigovor Dražena Slavice podnesen protiv optužnice i kojim je bio obustavljen postupak protiv njega, te je Vrhovni sud naložio da se postupak nastavi. To znači da slijedi zakazivanje glavne rasprave - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić. Slavicu se teretilo za propuste u gašenju požara na Kornatu u kojem je 2007. godine poginulo 12 vatrogasaca. Tragediju je preživio Frane Lučić.
- Svjedoci smo da se stvari ovoj u državi i pravosuđu u posljednje vrijeme ipak mijenjaju, očekivali smo ovakvu odluku. Istraga koja je utvrdila mnoštvo nepravilnosti, propusta, grešaka i nelogičnosti neće biti bačena u koš. Poginulo je 12 ljudi i netko mora odgovarati. Ne upirem prstom i ne želim skidati glavu Draženu Slavici, nego očekujem da se utvrdi istina. Osim činjenice da nisu mogli izgoriti i poginuti od trave, utvrdit će se i da nije samo Slavica kriv, razotkrit će se brojni drugi krivci na visokim položajima koji su se do sada uspješno skrivali - rekao je Josip Klarić, vatrogasac koji je osobno sudjelovao u tragičnoj gasiteljskoj ekspediciji na Kornatu i otac poginulog vatrogasca Dina Klarića.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • edinjo 25.01.2010.

    kompletan državni vrh je odgovoran zbog zataškavanja po meni najveće državne zavjere u povijesti hrvatske.

  • nniixx 25.01.2010.

    Molio bih urednika 24 sata ,kao što ću zamoliti i druge dnevne listove , ukoliko imaju hrabrosti potaknuti mjerodavne državne institucije da pokrenu istragu zbog odgovornosti u akciji gašenja požara na Kornatima u smijeru predsjednika Mesića. ILI protiv klevete koju je izrekao Ante Prkačin na račun Mesića u svojoj emisiji Sparing\" iako sumnjam da bi natko izjavio u eter ovako nešto ako nije dobro upoznat sa situacijom tada.Mišljenja sam da treba odgovarati svatko tko je napravio propust u organizaciji spriječavanja i gašenja požara koji se pretvorio u veliku tragediju. A isto tako sam mišljenja, ukoliko je istina što je izjavio gdin Prkačin, onda treba odgovarati i Mesić jer iz ovoga proizlazi činjenica ,da je kojim slučajem sporni kanader gasio požar na Kornatima, DA LI BI UOPĆE BILO ŽRTAVA. A isto tako da se ispita koju je korist Mesić izvukao ovom gestom ili će je tek izvući. Stoga ga vas molim jer vjerujem da nisam jedini kojeg to zanima da pokrenete nešto. Laka im Hrvatska zemlja

  • Marioko 25.01.2010.

    Sta ovaj kaj je prezivio ne kaze sta je bilo...il je i on dobio lovu pa suti,jedini je ziv a suti

Komentiraj...
Vidi sve komentare