To je to što me zanima!

Slavio pobjedu nad Hrvatima: Uhitili šefa meksičkog kartela

Vojska je uhitila Luisa Fernanda Sancheza Arellana, vođu narkokartela iz Tijuane u ponedjeljak poslijepodne dok je slavio pobjedu meksičke reprezentacije na SP-u
Vidi originalni članak

Meksička vojska tvrdi da je uhitila vođu nekad snažnog narkokartela iz Tijuane Luisa Fernanda Sancheza Arellana u ponedjeljak poslijepodne, dok je slavio pobjedu meksičke nogometne reprezentacije protiv  Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, javlja BBC

Sanchez Arellano, poznat i kao 'Inženjer', nećak je braće Arellano Felix, koji su krajem osamdesetih osnovali kartel. Njihova je organizacija devedesetih kontrolirala većinu prometa droge iz sjevernomeksičkog grada Tijuane u SAD, no znatno su oslabjeli nakon uhićenja četvorice braće i ubojstva petog. 

Meksičke vlasti vjeruju da je Sanchez Arellano, uz svoju majku Enedinu, vodio kartel tijekom posljednjih nekoliko godina. Raspisali su i nagradu za informacije o njemu - čak 2,3 milijuna dolara.

Pripadnici ovog kartela bili su na glasu kao vrlo okrutni, navodno su mučili i ubijali američke i meksičke rivale. Obitelj je poslužila kao inspiracija za poznati film Stevena Soderbergha 'Traffic' iz 2000. godine.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Mustafa Aga 26.06.2014.

    Da ne pomisli ovaj narko bos da smo ga mi nekako izbaksuzirali...

  • Johntra Volta 26.06.2014.

    A moga je slavit kao svi normalni ljudi...sa po litre tocenog

  • _l_ 26.06.2014.

    a jesi naivac, naša vas mafija pojede za doručak

Komentiraj...
Vidi sve komentare