To je to što me zanima!

Slavko Linić o javnom sektoru: Kreću promjene i novi rezovi

Linić ističe kako se u veljači kreće s radom na promjenama u javnim tvrtkama, koje će morati racionalizirati broj zaposlenih. Najavio je zaduživanje na domaćem tržištu
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić je u intervjuu za Bloomberg govorio i racionalizaciji među kadrovima u javnim tvrtkama i ostalim načinima na koje misli zadržati ekonomsku stabilnost u Hrvatskoj. Hrvatska će ponuditi i obveznice na financijskim tržištima Japana i SAD-a.

Bloomberg piše i kako je glavni zadatak premijera Milanovića smanjiti proračunsku rupu te financirati državne dugove, a podsjetili su i da je Milanović predložio proračunske rezove od 4,6 milijardi kuna.

Između ostalog Linić je najavio kako će se pokušati zadužiti na domaćem financijskom tržištu, ali nije otkrivao detalje. Nije isključio ni mogućnost novih rezova u javnom sektoru. Linić ističe kako se u veljači kreće s radom na promjenama u javnim tvrtkama, koje će morati racionalizirati broj zaposlenih.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • PapaŠtrumpf 31.01.2012.

    Ministe Liniću, samo jedan dobar rez i to po onima koji su "jamili" eto samo njih 20-ak mogu vratiti sve hrvatske dugove, a ne uvijek po narodu i sirotinji.

  • galix 31.01.2012.

    Linicu svaka cast,ako imas hrabrosti dirati u, rekli bi nasi stari pcelinje gnjezdo! Netko mora uvesti red u drzavne firme i sluzbe.Moraju napokon shvatit da su u privilegiranom odnosu zato sto rade za drzavu. Ako im nije po volji neka si nazovu "kumove"da ih maknu iz tih firmi......

  • user_61566 31.01.2012.

    To se odavno trebalo ,napraviti ,samo nadam se da je odluka konačna i da već sautra neće biti zaboravljena ili ne daj bože demantirana!

Komentiraj...
Vidi sve komentare