To je to što me zanima!

Pobjednik Alke: 'Prvi sam alkar u obitelji i u selu. Još ne mogu doći sebi. Velika je to čast'

Mijenjao sam koplje. Evo, u drugoj utrci mi je čak i ploča od konja ispala. Srića! Samo srića! Hvala nebeskoj majci, Gospi našoj šta je ovako ispalo, kaže Župa
Vidi originalni članak

Debitant, slavodobitnik 306. Alke, Mihovil Župa još uvijek sabire dojmove velike, i kako kaže, potpuno neočekivane pobjede piše Dalmatinski portal.

- To vam ne mogu opisat, Ne mogu doć sebi. Još ne vjerujem. Nisam se nadao. Jesam bio spreman. Mijenjao sam konja. Najviše mogu zajvaliti Frani Talaji što mi je omogućio ovo sve. Svaki dan smo prije proba išli na kavu, razradili taktiku. Mijenjao sam koplje. Evo, u drugoj utrci mi je čak i ploča od konja ispala. Srića! Samo srića! Hvala nebeskoj majci, Gospi našoj šta je ovako ispalo. Zadovoljan sam -  rekao je uzbuđeni Župa. 

 

Kada je prvi put nastupio kao alkar, na Bari, prvu trku je promašio. Kaže da nije bilo zbog treme.

- To mi je žena rekla - ti si krenuo od nule, to je najpoštenije. Druga trka u jedan, sutra Čoja otvorio sa sridom. Iša sam vatat sridu, pogodio u jedan, treću nisam imao šanse i samo sam prošao...- prisjeća se Župa.

FOTO GALERIJA IZ SINJA Na Sinjsku Alku stigli olimpijci, Višnjić, Milanović sa suprugom, Janica sa sinom, par Puljak...

Prvi je alkar u obitelji, u selu, prvi 'u prezimenu' je alkar. Velika je to čast, poručuje mladi alkar koji se uputio u Košute na feštu koju su mu priredili rodbina i prijatelji.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • fazer 09.08.2021.

    Fala bogu da i neko drugo prezime čujemo osim Zorice.

  • kormilar 09.08.2021.

    Svaka čast! Čestitke pobjedniku Župi!

  • 09.08.2021.

    Yeeee 😅

Komentiraj...
Vidi sve komentare