To je to što me zanima!

Sletio u jarak: Spretni vozač spasio 16.000 litara mlijeka

Vozač cisterne je zaobilazio nesreću na cesti, ali je skliznuo na mekanu bankinu. Srećom, spremnik s mlijekom se nije prevrnuo te je tako spriječeno izlijevanje...
Vidi originalni članak

Zaobilazio sam mjesto prometne nesreće na ravnom dijelu ceste u Novoj Bukovici, pa sam skrenuo na sam desni rub kolnika. Kamion je uspio proći, ali je prikolica s cisternom skliznula na mekanu bankinu. Desni kotači propali su u zemlju, zaustavio sam odmah kamion i tako izbjegao prevrtanje. No, dalje nisam mogao, a da ne ugrozim 16.000 litara mlijeka u cisterni, rekao je vozač N.N. koji je oko 14,30 sati Vindijinim kamionom s prikolicom prevozio mlijeko u Varaždin.

Da vozač nije uspio zaustaviti kamion u putnom jarku u središtu Nove Bukovice, izlilo bi se oko 16.000 litara mlijeka, a upitno je što bi bilo s još tolikom količinom mlijeka koja se nalazila u kamionskoj prikolici. 

Nesreća je izbjegnuta, ali se promet državnom cestom D2 kroz Novu Bukovicu odvijao jednim prometnim trakom sve do 16,30 sati dok iz ugrožene cisterne nisu ispumpali mlijeko u cisternu koja je u pomoć stigla iz Varaždina. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • joco6 17.04.2012.

    lako je sad pričati i to o nečem čemu nemaš pojma!.....treba mlijeko na vrijeme dovesti a može se dogoditi svašta....odi ti vozi tolki teret pa da vidim dal ti bu ta traka dosta?

  • sjenoviti 17.04.2012.

    Ma da...bas je napravio posao...Prvo je obilazio mjesto nesrece a kao profesionalni vozac je mogao vidjeti da to nece moci uciniti a onda je zbog njega i njegove ne-spretnosti promet bio vjerovatno zatvoren ili preusmjeravan dok nisu prebacili mlijeko u drugu cisternu i zbrinuli njegovo vozilo....stvarno pohvalno....

  • Capafiori 16.04.2012.

    Srećom da nije bilo biciklista, pješaka ili drugih sudionika prethodne nesreće na putu njegove "spretnosti". Znaju li novinari štogod o pojmu ograničenja brzine, usporavanja vožnje prilikom zaobilaženja mjesta nezgode, ili je nesreća cisterne prouzrokovana nepoštivanjem uvjeta na cesti odjednom postala "spretnost" spašavanja mlijeka?

Komentiraj...
Vidi sve komentare