To je to što me zanima!

Slijedi novi okršaj Milanovića i Banožića? MORH u Našice zove novinare, Pantovčak ih neće

Dvije institucije, Ministarstvo obrane i Ured predsjednika, po prvi put su poslale različite informacije prema medijima. Iz Ureda predsjednika javljaju da se taj događaj 'neće iskorištavati za dnevnopolitičke interese'
Vidi originalni članak

Obračun predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića traje već neko vrijeme, a u ponedjeljak bi se okršaj mogao i nastaviti. Naime, obojica sutra dolaze u našičku vojarnu "132. brigade HV" na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo. 

Ministarstvo obrane je povodom toga uputilo poziv medijima za dolazak u vojarnu i medijsko praćenje svečanog ispraćaja. No, iz Ureda predsjednika je za isti događaj došla napomena kako "sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju nije predviđeno". 

SPAŠAVANJE TOP GUN MINISTRA Objavljujemo dokumente o Banožićevim letovima: U avion sjeo umjesto kopilota na obuci

- Javnost ćemo informirati o održanom događaju priopćenjem i fotografijama - navode iz Ureda. 

Kako javlja Jutarnji, iz MORH-a neslužbeno objašnjavaju kako je Ministarstvo obrane domaćin u vojarnama i da su oni ti koji pozivaju goste. Pri tome se pozivaju i na Zakon o obrani koji kaže da se "vojnim lokacijama i građevinama smatraju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske koje su dane na upravljanje i raspolaganje Ministarstvu obrane". 

Iz Ureda predsjednika stiže drugačije objašnjenje. 

TROŠIO DRŽAVNE RESURSE Popovnjača s Hvara, sporni stan i rent-a-Top Gun: Kako se Mario Banožić našao usred ovih afera

- Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH odlučio je tako imajući u vidu dosadašnja iskustva, te nakon brojnih razgovora s časnicima i vojnicima. Najavljeni događaj organiziran je zbog ispraćaja vojnika HV-a koji odlaze u NATO misiju, odnosno organiziran je isključivo s ciljem da se vrhovnom zapovjedniku OSRH, vojnim zapovjednicima i ministru obrane pokaže njihova spremnost za misiju. Tako važan događaj za vojsku ne može se i neće se iskorištavati za bilo čije dnevnopolitičke interese.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Zmar117 22.11.2021.

    Prije dva dana dok su pobunjenici nesmetano zauzeli glavni hrvatski trg nije vas bilo ni u talonu...Gdje je onda bila država...?

  • MarijanGrdašić 22.11.2021.

    Neophodno je Plenkovićevom potrčku pokazati gdje mu je mjesto ... uz nogu.

  • mily 21.11.2021.

    objavljivati slike vojnika koji idu u misiju? Eh, briga osuđenih, pa ne idu njihovi sinovi

Komentiraj...
Vidi sve komentare