News

Komentari 66

Slijedi novi okršaj Milanovića i Banožića? MORH u Našice zove novinare, Pantovčak ih neće

Slijedi novi okršaj Milanovića i Banožića? MORH u Našice zove novinare, Pantovčak ih neće

Dvije institucije, Ministarstvo obrane i Ured predsjednika, po prvi put su poslale različite informacije prema medijima. Iz Ureda predsjednika javljaju da se taj događaj 'neće iskorištavati za dnevnopolitičke interese'

Obračun predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića traje već neko vrijeme, a u ponedjeljak bi se okršaj mogao i nastaviti. Naime, obojica sutra dolaze u našičku vojarnu "132. brigade HV" na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo. 

Ministarstvo obrane je povodom toga uputilo poziv medijima za dolazak u vojarnu i medijsko praćenje svečanog ispraćaja. No, iz Ureda predsjednika je za isti događaj došla napomena kako "sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju nije predviđeno". 

- Javnost ćemo informirati o održanom događaju priopćenjem i fotografijama - navode iz Ureda. 

Kako javlja Jutarnji, iz MORH-a neslužbeno objašnjavaju kako je Ministarstvo obrane domaćin u vojarnama i da su oni ti koji pozivaju goste. Pri tome se pozivaju i na Zakon o obrani koji kaže da se "vojnim lokacijama i građevinama smatraju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske koje su dane na upravljanje i raspolaganje Ministarstvu obrane". 

Iz Ureda predsjednika stiže drugačije objašnjenje. 

- Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH odlučio je tako imajući u vidu dosadašnja iskustva, te nakon brojnih razgovora s časnicima i vojnicima. Najavljeni događaj organiziran je zbog ispraćaja vojnika HV-a koji odlaze u NATO misiju, odnosno organiziran je isključivo s ciljem da se vrhovnom zapovjedniku OSRH, vojnim zapovjednicima i ministru obrane pokaže njihova spremnost za misiju. Tako važan događaj za vojsku ne može se i neće se iskorištavati za bilo čije dnevnopolitičke interese.

Najčitaniji članci