To je to što me zanima!

Slijepa Alexia (10) tečno govori tri jezika i radi u parlamentu

Djevojčica iz Cambridgea oslijepila je s dvije godine zbog tumora. No unatoč hendikepu, bez teškoća svladava strane jezike. Tri jezika tečno govori, a još tri uči
Vidi originalni članak

U Europski parlament ne možeš ni ući ako nemaš 14 godina, tako da je ovo zaista čudo, rekla je Isabelle, ponosna majka Alexie Sloane (10), koja se okušala kao prevoditelj.

Djevojčica iz Cambridgea oslijepila je s dvije godine zbog tumora na mozgu. No unatoč hendikepu, bez teškoća svladava strane jezike. Tečno govori francuski, španjolski i mandarinski, a uči njemački, arapski i ruski.

Od šeste godine željela je biti prevoditelj, a san joj je ispunio član Europskog parlamenta Robert Sturdy, koji ju je pozvao u Bruxelles da prevodi sastanak. Prvi put je posjetila parlament nakon što je pobijedila na lokalnom natječaju za dijete s najvećim postignućima. Zamolila je da pokuša prevoditi i oduševila.

- Uvijek je bila dobra u učenju stranih jezika i pokazivala je zanimanje od najranije dobi - hvali je majka, koja ima i kćer Melissu (4).

Alexia je rasla u trojezičnom okruženju jer joj je mama dijelom Francuskinja i dijelom Španjolka, a otac je Britanac.    

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bosut1961 16.04.2011.

    Koje cudo, djevojcica je rasla u trojezicnom okruzenju, moja kcerka je sada 13 godina, a sa 6 je govorila tri jezika, Hrvatski kao materinji, Arapski i Engleski, a uci Njemacki, Francuski i Talijanski, sa 6 godina je prevodila, jer smo imali barijeru u komunikaciji sa prijateljima ili rodbinom, ne radi u parlamentu, jer to kod nas nije moguce, kod nas to nije cudo, prebolila je meningitis kao beba sa dva mjeseca, ali hvala Bogu, nije ostavio posljedica. Ne smatram da je to neko posebno cudo, jer djeca uce brze nego mi odrasli i u stanju su nauciti jezike u vrlo kratkom roku. Cudo je sto je zaposlena u parlamentu sa 10 godina. To se kod nas nikada ne bi moglo dogoditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare