To je to što me zanima!

Slijepac od djetinjstva prvi put vidi svoju ženu i dijete

Mike Abell iz Arizone kao dijete je izgubio vid na jedno oko, dok je na lijevo vidio jako slabo. Kad se zaljubio u Linette, odlučio je progledati
Vidi originalni članak

Oči su ogledalo duše, a ja nisam mogla gledati u njegove oči jer je u njima bila samo tama, kazala je Linette. Kako bi mogao vidjeti svoju suprugu i dijete Mike se odlučio na operaciju Boston Keratoprosthesis koja je izvršena samo dvaput. Riječ je o operaciji koja se radi kad ne uspije transplantacija donirane rožnice. Keratoprosthesis je materija rađena od čiste plastike koja se ugrađuje u oko kao kod standardne transplantacije. Ta plastika izgleda poput leće i vrlo lako se stavlja i vadi iz unutrašnjosti oka.
Iako mu doktori nisu htjeli davati nikakve nade oko povratka vida, Mike je bio odlučan čak i po cijenu rizika.
- Hvala doktorima koji su mi maknuli povez s očiju. Iako mi je vid zamagljen, nazirem boje, sjene i lica svoje obitelji. Ovo je prvi put da ih vidim i osjećam se kao da sam opet rođen - presretno je rekao Mike čiji će oporavak biti spor, ali doktori se nadaju dugotrajan. Mike je zbog ljubavi prema Linette otišao na operaciju i iako je još uvijek pogledom traži po sobi, oboje se nadaju da će uskoro moći živjeti kao svi ostali ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare