To je to što me zanima!

'Sljedeći tjedan trebale bi stići plaće radnicima Đure Đakovića'

Sindikalni čelnici Đure Đakovića su rekli da će odluka o nastavku štrajka ili prihvaćanju obećanja da će radnicima biti isplaćene plaće biti donesena na prvoj sjednici štrajkačkog odbora odmah na početku tjedna
Vidi originalni članak

Danijel Marušić, župan Brodsko-posavski u subotu je poručio radnicima Đure Đakovića koji su deset dana u štrajku zbog neisplaćene plaće kako je na vidiku rješenje nastalog problema.

- Potpisano je nekoliko odluka kojima su osigurana sredstva za isplatu rujanske plaće. To bi trebalo biti realizirano tijekom idućeg tjedna - rekao je župan. 

POGLEDAJTE VIDEO

Na upit novinara o izvoru iz kojeg će biti isplaćene plaće, župan je spomenuo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, te oko devet milijuna kuna koji će biti otpušteni iz jamstva za ugovorene poslove s HEP-om. Nadalje je rečeno da bi radnici trebali potpisati određeni zahtjev za blokadu računa Đure Đakovića, kako bi ispunili zakonsku regulativu dolaska u prvi red isplate, jer plaće su prioritet.

RADNICI U ŠTRAJKU Horvat tvrdi da će se pronaći novac za plaću u Đuri Đakoviću

Marušić je nagovijestio dolazak banke koja bi ušla u poslovni odnos s Đurom Đakovićem, koja bi trebala pratiti realizaciju ugovora zaključno s 2021. godinom, no, o kojoj banci je riječ, nije htio govoriti osim da se vode razgovori na dnevnoj bazi.

'VLADA JE TAKOĐER ODGOVORNA' Prosvjedovali su radnici Đure Đakovića: 'Ovo nismo zaslužili'

Sindikalni čelnici Đure Đakovića su rekli da će odluka o nastavku štrajka ili prihvaćanju obećanja da će radnicima biti isplaćene plaće biti donesena na prvoj sjednici štrajkačkog odbora odmah na početku tjedna. Njihove prijašnje izjave su bile da će štrajk prekinuti tek onda kada radnicima bude uplaćena plaća za rujan.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • dektiva3 03.11.2019.

    Žalosno,ljudi rade a nema plaće,i sad ovaj obećava jednu na poklon...od koga,čiju lovu daje...

  • ivan lantran 02.11.2019.

    Marusicu ti si tu nista,sve radis po naputku Duspare,jer ti kao po zanimanju veterinar nemas blage veze ........

  • srecko64 02.11.2019.

    Lazete dok zinete. Sve je propalo i pokradeno. Ulovite bandu i ........???

Komentiraj...
Vidi sve komentare