To je to što me zanima!

Šlogar: Časni sude ne znam što bih rekao, u dvojbi sam

Mladen Šlogar odbio se izjasniti osjeća li se kriv za ubojstvo Ivane Hodak. Rekao je kako mu nitko u zatvor ne šalje novac i nema nikakvih prihoda
Vidi originalni članak

Ne znam što bih rekao, nisam se uspio dogovoriti sa svojim advokatom, kazao je Mladen Šlogar nakon što ga je sudac Ivan Turudić pitao osjeća li se krivim za ubojstvo Ivane Hodak. Zaprepašteni sudac Županijskog suda u Zagrebu prekinuo je glavnu raspravu odobrivši mu savjetovanje s odvjetnikom Antonijem Zujićem. Pet minuta kasnije Mladen Šlogar je kazao:
“Poštujem sud, no ne bih iznosio jesam li kriv ili ne. Ne želim se očitovati i tijekom cijelog postupka neću iznositi obranu.”
Gospodine Šlogar, vi se možete braniti kako hoćete, ali vas upozoravam da je sve ono što ste govorili policiji i pred istražnim sucem dokaz i da ćemo ga čitanjem provesti na glavnoj raspravi, upozorio ga je sudac Turudić. Šlogar, koji je optužen da je lani 6. listopada u središtu Zagreba s dva hica iz pištolja iz bezobzirne osvete usmrtio Ivanu Hodak, u zatvoru je vidno smršavio. Izgleda da mu se i sluh pogoršao jer je na pitanje suca često odgovarao da ne čuje dobro, što je iznenadilo i suca Turudića jer do jučer o tome nije ništa znao. U sudnici nije bilo Ivaninih roditelja, odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas Hodak. Šlogar, po zanimanju administrativni službenik, rekao je kako nema nikakvih primanja i da mu u zatvor nitko ne šalje novac. Sucu je rekao kako nema nikakvu imovinu niti ostvaruje bilo kakve prihode. Do sada je, piše Večernji list, na polog u zagrebačkom zatvoru uplaćeno 500 kuna. Novac je uplaćivala sestra. Nastavak suđenja sudac Turudić zakazao je za 6. listopada, točno na godišnjicu Ivanina ubojstva. Taj je dan kao svjedoke pozvao Ivanine roditelje Ljerku i Zvonimira Hodaka. Međutim, kasnije je tu odluku promijenio te će oni svjedočiti 26. listopada, a 6. listopada svjedočit će dvojica zaprešićkih policajaca koji su u sjeniku na kraju grada pronašli Berettu iz koje je ubijena Ivana Hodak i korisnik sjenika u kojem je obitavao beskućnik Šlogar. Neočekivano Šlogarovo neizjašnjavanje o krivnji ponovno je otvorilo pitanja na koje javnost do sada nije dobila jasne odgovore. Iako je priznao ubojstvo, mnogi mu i dalje ne vjeruju da je na Ivanu naišao slučajno te da ju je ubio kako bi se osvetio njezinu ocu, kojeg je krivio jer mu nije pomogao pronaći posao nakon što je '96. dobio otkaz u SC Mladosti, gdje je radio na održavanju teniskih terena. Mnogi smatraju da je, ako je i povukao okidač, bio samo neposredni izvršitelj dobro organizirane zavjere.

DEČKO UBIJENE IVANE HODAK POZORNO JE PRATIO SUĐENJE
Poznati stručnjak za kazneno pravo, 39-godišnji Ljubo Pavasović Visković, u utorak je pozorno pratio tijek suđenja koje nakon izlaska iz sudnice nije želio ništa komentirati. S Ivanom Hodak poznavao se duže vrijeme, a u vezi su bili od ljeta 2008. godine. Posljednji put Ivanu je vidio ujutro na dan kada ju je Mladen Šlogar ubio. Nakon njezina ubojstva tvrdio je kako nema govora ni o kakvoj zavjeri nego je riječ o suludom činu pomahnitalog čovjeka.

'ZA OBRANU ŠLOGARA NISAM DO SADA DOBIO NITI KUNE'

Idi na 24sata

Komentari 55

  • ljubicasta20 30.09.2009.

    očito je njemu bolje u zatvoru nego spavat vani ko beskućnik i kopat po kontejnerima pa makar to značilo i preuzet tuđu krivnju teškog ubojstva

  • bellaUna 28.09.2009.

    ZBREGOV-baš se pitam što su mi nalupali toliko minusa, ali me je tvoj komentar prosvijetlio! hvala ti na tome! pitam se koji je domet većine ovdje kad je takvo što mogao zaključiti iz mog komentara?! znam da ljudi to ne mogu pratiti, nisam sklona teorijama zavjere, ali od prvog dana mislim da ju je ubio netko važan i to iz hr. mislim da je on bio nalogodavac-taj netko, a šlogar egzekutor! ali, šlogar je k tomu i psihopat-bolio ga urac-k što će ubiti mladu djevojku, jedinicu, što će joj obitelj, dečka, prijatelje zaviti u crno, nedostatak empatije, ne! nemate vi baš puno izobrazbe a ni pameti, čini mi se, logika vam nije jača strana! sve površni likovi koji se uhvatili komentiranja!

  • palača 25.09.2009.

    pristao je on na dogovor,sad ima sve,cist je na toplome,sad je pitanje kad ce ga koknuti u zatvoru-ili umrijeti prirodnom smrcu,napraviti samoubojstvo,da ne propjeva. da je poslan od obavjestajnog polit.podzemlja,jer ne zna za ovo ni murja,za ovo zna par ljudi,,narod naivan previse sumlja-tome se nisu nadali i sad ce ga se rijesiti.poslali su bugarske profi ubojice da ju koknu bez tragova,nestanu u sekundi,ne koriste prigusivac da izgleda amaterski.a on se sad izvlaci,mozda ga jos instruiraju,sad ce on i dalje glumiti dok ga ne rijese,ko u filmovima.to je politicko ubojstvo.da zagorec i svi sute.odabrana je,jadna cura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare