To je to što me zanima!

Slomila je ruku pa otkrila da joj beba umire u utrobi

Shoni Stacey su nakon pada napravili rutinske pretrage da vide da li je beba u redu i otkrili da joj odumire posteljica te da će umrijeti za par dana
Vidi originalni članak

Za Britanku Shonu Stacey (41) lom ruke je bila najbolja stvar u životu jer je spasila njenu nerođenu bebu od sigurne smrti. Bila je u šestom mjesecu trudnoće kad se podapela na putu do pošte, pala i slomila desnu ruku. U bolnici su joj stavili gips i usput obavili rutinske testove da vide da li je beba u redu. Otkrili su da je Shoni odumirala posteljica te da joj je kćer u utrobi umirala od gladi. Za par dana bi sigurno umrla, rekli su liječnici.
- Već je bila u smrtnoj opasnosti. Na ultrazvuku sam bila mjesec dana ranije i sve je bilo u redu, no nešto je u međuvremenu pošlo krivo - rekla je Shona. Sutradan, 8. listopada, porodili su malenu Keiru carskim rezom. Težila je svega 538 grama. Liječnici joj nisu davali puno nade, bojali su se da bi mogla biti slijepa, gluha, paralizirana ili da bi mogla imati problema s jetrom i bubrezima. Keira je tri mjeseca provela u inkubatoru na respiratoru, sa 10 dana je dobila upalu pluća te su joj ona otkazala, polomile su joj se noge i rebra jer su joj kosti bile preslabe, no djevojčica je u veljači konačno puštena kući i liječnici kažu da bi trebala imati sasvim normalan život.
- Napravila sam neke testove kasnije i čini se da nosim kromosom koji uništava posteljicu. Kad sam ju rodila nisam ju smijela uzeti u naručje. Gips nije stao u inkubator i bio je nehigijenski. Svaki dan ju gledam i mislim kako je dragocjena. Osjećamo se blagoslovljenima. Nikad se nećemo žaliti kada ju usred noći bude trebalo nahraniti, ništa više nećemo uzimati zdravo za gotovo - kaže Shona koja sa partnerom Gregom (36) ima još dvije kćeri, Abigail (11) i Roxanne (9).

Idi na 24sata

Komentari 8

  • niš koristi 05.05.2010.

    bit ćeš ti prava velika cura, sretno ti bilo:) još uvijek vjerujem da se u životu sve događa s nekim razlogom...

  • orca 05.05.2010.

    @darmar984 - baš sam se nasmijala - od sad koristim tvoj izraz - spotapikla! :-)

  • HUMI 05.05.2010.

    Stara izreka glasi : Nije svako zlo za zlo.... (moj susjed od 17 godina je ima prometnu i ozljedio je glavu... Napravili oni pretrage malo opširnije i otkriju da ima aneurizmu koja je mogla prsniti svaki tren i ubiti ga.... Njega je ta prometna u stvari spasila )

Komentiraj...
Vidi sve komentare