To je to što me zanima!

Slovaci uživali u večeri, a jahta im otplovila do otoka

Slovački turisti nisu dobro zavezali jahtu u marini u Sukošanu. Plovilo se otkačilo s veza, doplovilo do Ugljana gdje se nasukala na plaži Kostanj
Vidi originalni članak

Troje Slovaka koji su plovili na 12-metarskoj jahti Pirates, pod američkom zastavom, u subotu navečer se usidrilo ispred marine Dalmacija u Sukošanu i otišlo na večeru u obližnji restoran. Dok su uživali u jelu, brod se otkačio s veza i nošen jakom burom doplutao do otoka Ugljana, gdje se nasukao na hrid između Zelene Punte u Kukljici i plaže Kostanj. Kako je priopćilo Ministarstvo mora, zadarska Lučka kapetanija o havariji je obaviještena tek u nedjelju ujutro i odmah je počela s akcijom spašavanja nasukanog broda. Kako je velik dio plovila bio ispunjen morem, najprije su morali ispumpati vodu, te ga onda dotegliti do Tankerkomercove marine u Zadru. Lučka kapetanija je Slovake kaznila s 1100 kuna zbog nesavjesnog napuštanja jahte. Zbog brojnih oštećenja, posebno na upravljačkom sustavu, šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća eura.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pero111 31.08.2009.

    Ma nek i upravljaju kad im je kazna za takve čini i posljedice mnogostruko manja nego što im je bio iznos za večeru u restoranu.

  • VoyagerOne 31.08.2009.

    I nitko se ne pita da li agencije (ili privatnici) koje iznajmljuju brodice traže na pregled plovidbene dozvole?!? Kako su ti slovački \"kontinentalci\" (bez uvrede ikome) uopće mogli upravljat gliserčinom od 12 metara?!? Pa što se uopće čudimo svakakvim nesrećama što dogode na našem moru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare