To je to što me zanima!

Slovačka odlučila ponovno uključiti nuklearni reaktor

Reaktor u nuklearki Jaslovske Bohunice zatvoren je 31. prosinca na zahtjev EU-a. Drugi reaktor u istoj elektrani isključen je 2006. godine
Vidi originalni članak

Slovačka je odlučila ponovno pokrenuti svoj nuklearni reaktor sagrađen u doba SSSR-a jer se suočava s nestašicom energije zbog rusko-ukrajinskog spora oko plina. Slovački premijer Robert Fico je rekao da je njegova zemlja primorana poduzeti taj korak zbog izvanrednih okolnosti. On je subotu izjavio da je to privremena mjera dok se u potpunosti ponovno ne uspostave isporuke plina. Slovačka, koja u potpunosti ovisi o ruskom plinu, proglasila je u utorak izvanredno stanje i naredila tvrtkama da smanje potrošnju na razinu koja osigurava dovoljno plina za domaćinstva, bolnice i škole. Reaktor u nuklearnoj elektrani Jaslovske Bohunice zatvoren je 31. prosinca na zahtjev EU-a. Drugi reaktor u istoj elektrani isključen je 2006.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mili28 11.01.2009.

    kakva je to eu u kojoj radi svatko sta hoce,malo cemo gasit,pa malo palit nuklearke kao sa su svjecice.TOGA SE LJUDI TREBA CUVAT.

  • drug Tito_1 11.01.2009.

    Kako reče srljamo ko guske u maglu.

  • HUMI 11.01.2009.

    To ti je EU.Uz neke fol povlastice moraš pristati da nisi gazda u svojoj kući.A zbog toga mi ratovali sa jugom a sada opet političari oće da nam drugi šefuju.kada nam uzmu sve što valja samo će nas odbaciti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare