To je to što me zanima!

Slovenci: Hrvati opet bez dozvole prelijetali granicu

Prije mjesec dana hrvatski MIG-ovi povrijedili su zračni prostor Slovenije te ih ponovo nenajavljene zabilježili na svojim radara 23. srpnja 2009. god.
Vidi originalni članak

Slovenski ministarstvo obrane objavilo je kako su 23. srpnja po drugi put ove godine hrvatski zrakoplovi povrijedili zračni prostor Slovenije. Letjeli su, kažu, dva puta po dvije minute. MORH je u četvrtak potvrdio navode slovenskog ministarstva obrane, te su priznali da su dva školaska zrakoplova Pilatus PC 9 23. srpnja ušli u slovenski zračni prostor. Zamjenik načelnika Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a, pukovnik Dražen Jonjić izjavio kako se radi o hrvatskim kadetima te da su to napravili slučajno iz neiskustva. Prije mjesec dana istu pogrešku napravila su dva hrvatska MIG-a. Njih su slovenski radari zabilježili u zračnom prostoru Slovenije 26. lipnja u 15.14 sati, na području općine Lendava. O svemu su obaviještena i slovenska Ministarstva vanjskih i unutarnjih poslova te Combined Air Operations Centre - Five, koji u sklopu NATO saveza nadgleda slovenski zračni prostor.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • NIPL 28.08.2009.

    Preponosni hrčeki...spet ste pametni???da je bilo obratno bi že tanki bli na meji....papki ste vsi skup.... pa ne mi o preseljevanju govorit....tega ste vi navajeni, kakor ste se v zgodovini naseliliin okupirali, zdaj pa da se mi odselimo iz naše zemlje???pa vi ste res za na Luno...banana republica on Moon :)

  • 25sat 27.08.2009.

    mogli su im usput i nešto istovariti !

  • sacko 27.08.2009.

    Evo da skromno dodam :možete i vi nama - slobodno presavijte par papirčeka A4 pa nam ih prehićite prek granice, ne bumo se ljutili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare