To je to što me zanima!

Slovenci zabranili pretjecanje teretnjacima težim od 7,5 tona

Takvu je mjeru donijela državna tvrtka DARS koja upravlja sustavom autocesta, kako bi se omogućila bolja protočnost prometa te izbjegli zastoji i začepljenja u prometu
Vidi originalni članak

Na svim slovenskim autocestama i brzim cestama od danas vrijedi zabrana pretjecanja za teretna vozila teža od 7,5 tona, a primjenjuje se danju od 6 do 18 sati.

Pretjecanje je dopušteno u noćnim satima, te na dionicama ceste s tri prometne trake.

PRIJETE NOVČANE KAZNE Vozači, oprezno! Od ponedjeljka morate uključiti i dnevna svjetla

Takvu je mjeru donijela državna tvrtka DARS koja upravlja sustavom autocesta, kako bi se omogućila bolja protočnost prometa te izbjegli zastoji i začepljenja u prometu.

Zabrana pretjecanja za teška teretna vozila od početka ove godine primjenjivala se samo na autocesti iz Šentilja prema Kopru i pokazala je dobre rezultate, navode u slovenskoj policiji.

PROMO Mrtvi kut ili gužve i nervozno trubljenje vozača. Koji problemi u prometu vas najviše muče?

DARS je pozvao vozače kamiona da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju kojom se upozoravaju na zabranu pretjecanja.

Nepropisno pretjecanje kontrolirat će prometna policija, a globa za prekršitelje iznosi 300 eura, objavio je DARS.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • perogovernao1 01.11.2021.

    Vozim 90 km na h i tip me krene preticati sa 91 km na h samo otpustim na 85 da me prodje i adio.Nema potrebe siljiti zob .Nitko mi neznamo zasto se njemu zuri.

  • daBaš 01.11.2021.

    Dok sleper predje slepera taman prodje granicu slovenije

  • fazer 01.11.2021.

    Da ali sto tak jučer vozim prema Rijeci i kamion krene preticati kamiona i to traje dobrih pet kilometara voze paralelno ovaj nepušta ovaj nemre ,kolona iza njih odprilike tridesetak auta a oni voze trke

Komentiraj...
Vidi sve komentare