To je to što me zanima!

Slovenija će Hrvatskoj vratiti tek 150 milijuna eura od duga?

Slovenci drže da su potraživanja Ljubljanske banke od hrvatskih tvrtki pet puta veća od duga štedišama iz Hrvatske. Nude da vrate 150 milijuna eura, a ostalo bi 'prebili'
Vidi originalni članak

Iz Ljubljane je upućen kompromisni prijedlog za rješavanje spora oko štediša Ljubljanske banke, prema navodima visokih diplomatskih krugova. 

Jutarnji list javlja kako je Slovenija navodno pristala vratiti dug koji iznosi 278 milijuna eura, ali zauzvrat od Hrvatske traži povrat duga za neotplaćene kredite što ih je Ljubljanska banka dala poduzećima u Hrvatskoj.

Zajedno s kamatama se radi o oko 130 milijuna eura, kako tvrde diplomatski krugovi. Ipak, naša Vlada raspolaže sa 70 milijuna eura. Pristane li na ovaj zahtjev, Hrvatska će od Slovenije dobiti oko 150 milijuna eura i brzu ratifikaciju članstva u Europskoj Uniji. 

Erjavec je u četvrtak u Bruxellesu izjavio kako nema vremena za arbitražu već da se traži rješenje u smislu poravnavanja. 

- Govorimo o bilanci Ljubljanske banke i ta bilanca mora biti poravnana. Ne možemo govoriti samo o pasivi, nego i o aktivi pa onda možemo izračunati što iz toga proizlazi - rekao je Erjavec, piše Večernji list. Pasiva je dug Ljubljanske banke hrvatskim štedišama, a aktiva o kojoj govori jesu potraživanja banke od hrvatskih poduzeća.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • slr 05.02.2013.

    aaah slovenija sta rec mala lopovsko parazitska drzava koja je frustrirano svojom velicinom, pokrali hrvatske stedise kako bi mogli nekog potplatit za ulazak u eu.

  • prst u oko 04.02.2013.

    potraživanja priznajemo, dug ne priznajemo, od nekuda mi je to poznato

  • zdrawe 03.02.2013.

    O DA.. TO CE SIGURNO "RAZVESELIT" STEDISE..ja bi vas natjerao da sami, vi iz vlade,vratite ostatak novca,pa se ubuduce nebi radilo po onom starom narodnom, lako je tudim k ..... lupat po plotu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare