To je to što me zanima!

Slovenija idući tjedan kreće s uklanjanjem žice na granici s Hrvatskom, posao pripao vojsci

Ograda na slovensko-hrvatskoj granici postavljena je kao privremeni instrument, rekla je slovenska ministrica Bobnar. Uklanjanje bi trebalo početi u drugoj polovici sljedećeg tjedna...
Vidi originalni članak

Slovenska vlada na svojoj je sjednici donijela odluku o pokretanju postupka uklanjanja žice na granici s Hrvatskom, izjavila je tamošnja ministrica unutarnjih poslova Tatjana Bobnar.

ODLUKA Slovenski ustavni sud: Gay parovi mogu usvajati djecu

- Ograda na slovensko-hrvatskoj granici postavljena je kao privremeni instrument - rekla je Bobnar. Uklanjanje bi trebalo početi u drugoj polovici sljedećeg tjedna.

Postupak uklanjanja obavit će slovenska vojska, a policija će nakon uklanjanja osigurati zaštitu državne granice. Vojska procjenjuje da se dnevno može ukloniti do 200 metara žice, a očekuje se da će uklanjanje biti gotovo za 150 radnih dana, javlja N1.

KOMENTIRALA SVOJ POSJET RH Fajon: Slovenija neće uvjetovati ulazak Hrvatske u Shengen

Kako dokument ima oznaku tajnosti u detalje Bobnar nije mogla ulaziti. Postavljanje žice je počelo u godini migracijske krize (2015.) i povremeno je nadopunjavana, a žica zamjenjivana panelnom ogradom...

Idi na 24sata

Komentari 48

  • ajetodoo 10.07.2022.

    Preseliti na BiH granicu.I RS.

  • DinoAKA ljubiša 09.07.2022.

    Zaradili na kupnji, "ugradnji", sad će zaradit na čupanju i preprodaji materijala. Iz đepa u đep, da ne bi mislili da se kod susjeda ne krade. ;)

  • Alois 08.07.2022.

    Napaka ograda mora ostati jer je dosta izbegljica iz balkanskih prcija

Komentiraj...
Vidi sve komentare