To je to što me zanima!

Slovenija ne popušta: Zbog granice blokirani pregovori

Slovenski premijer je rekao da očekuje kako bi se sporna poglavlja mogla otvoriti u vremenu predsjedanja Češke u prvoj polovici 2009. godine
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u srijedu da Slovenija i dalje ostaje suzdržana u vezi sedam poglavlja koja je Hrvatska trebala otvoriti na pristupnoj konferenciji u petak, pod predsjedanjem Francuske. Slovenija će, tako, u petak na međuvladinoj konferenciji u Bruxellesu dati suglasnost za otvaranje jednog, a zatvaranje tri poglavlja, dok za sedam ima suzdržanost zbog dokumenata u kojima, po Pahorovoj ocjeni, hrvatska prejudicira granicu. Pahor je to izjavio nakon višesatnog sastanka s liderima slovenskih političkih stranaka na kojem je tražio konsenzus u vezi pristupnoga procesa Hrvatske u Europsku uniju.
Slovenski premijer je rekao da očekuje kako bi se sporna poglavlja mogla otvoriti u vremenu predsjedanja Češke u prvoj polovici 2009. godine te da već za idući tjedan u vezi s tim predlaže sastanak s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom. Novinari Pahoru nisu mogli postavljati pitanja.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • casio 18.12.2008.

    Ja sam jebo slovenku i sad sam ponosan zbog toga.

  • Ljubomir 17.12.2008.

    U Europi je Velika Britanija koja u okupaciji drži Sjevernu Irsku i Gibraltar. U Europi je Grčka koja u okupaciji drži pola Cipra. A nas zajebava jedna Slovenija za 100 litara morske vode i 3 hektara zemljišta! Jeste da je to znatni dio njihovog teritorija, ali je to ipak smiješno. Nego treba Slovenske nekretnine nacionalizirati i oduzeti, pa da vidiš kako pjevaju. Uvesti poseban režim za Sloveniju na granici, zabraniti njihovim kamionima promet preko Hrvatske, osim ukrcane na vlak i tako. Udariti nazad bez milosti.

  • ponexp 17.12.2008.

    BRAVO damok, hvala braco slovenci uprite jos zesce, dabogda nas nikad ne primilo u tu EU tvorevinu

Komentiraj...
Vidi sve komentare