To je to što me zanima!

Slovenija odgovorna za povrat štedišama Ljubljanske banke

Europski sud za ljudska prava je utvrdio odgovornom Republiku Sloveniju za povredu prava na mirno uživanje vlasništva i prava na učinkovito pravno sredstvo štedišama
Vidi originalni članak

Europski sud za ljudska prava je presudio kako je Republika Slovenija odgovorna za povrat stare devizne štednje štedišama podružnica Ljubljanske banke izvan granica države. Presudili su i kako je Republika Srbija odgovorna za povrat te vrste štednje štedišama Invest banke izvan granica Srbije.

Europski sud je utvrdio odgovornom Sloveniju za povredu prava na mirno uživanje vlasništva i prava na učinkovito pravno sredstvo štedišama koje su svoju deviznu štednju položile u podružnice Ljubljanske banke izvan teritorija Slovenije, te Srbiju za neisplatu devizne štednje položene u Invest banci izvan teritorija Srbije, stoji u službenom priopćenju Vlade RH

Prema presudi, obje države moraju u roku od šest mjeseci omogućiti podnositeljima i svima drugim štedišama u istom položaju isplatu stare devizne štednje pod istim uvjetima kao što je omogućeno onima koji su imali staru deviznu štednju u podružnicama slovenskih banaka u Sloveniji, odnosno srpskim državljanima koji su imali štednju u poslovnicama srpskih banaka na području Srbije.

Postupak je pokrenulo troje državljana BiH te su tražili da Europski sud utvrdi odgovornost tih država za neisplatu tzv. stare devizne štednje.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • dalmata56 06.11.2012.

    Odlična vijest za štediše, samo treba počekati da vidimo koliko će novca dobiti na kraju

  • Velečasni 1 06.11.2012.

    A što su mislili? Da mogu beskonačno držati privatni novac kod sebe? Ja kada posudim od banke moram vratiti s kamatom u roku,ako ne, onda ide ovrha..To je obična krađa.

  • MAGNUM_2 06.11.2012.

    Vratite nam naše.. pusti te nam na miru Savudrijsku valu . blokirajte nam ulazak u EU i gon... se u m...... vi i europa

Komentiraj...
Vidi sve komentare