To je to što me zanima!

Slovenska vlada je odlučila: Odmah tužba protiv Hrvatske

Janez Janša, jedan od dvojice potencijalnih mandatara za sastav nove vlade, rekao je da bi odluka o tužbi trebala pričekati na formiranje nove vlade
Vidi originalni članak

Slovenska vlada u petak je donijela odluku da se protiv Hrvatske odmah podigne tužba zbog neimplementacije arbitražne presude o granici, objavila je u petak vlada tehničkog premijera Mire Cerara.

Vlada je prihvatila konačan tekst tužbe koju će u skladu sa svojim današnjim zaključkom odmah predati sudu EU-a u Luxembourgu", navedeno je u priopćenju slovenske vlade.

Kako se navodi, tužba se podnosi zbog "neispunjavanja obveza temeljem 2599. članka ugovora u funkcioniranju Europske unije".

Premijer Cerar zadnjih je tjedana, najavljujući tužbu, više puta izjavio da unatoč tome što tehnička vlada obavlja tekuće poslove, ona ima puni mandat i za tužbu oko koje su se složile sve stranke u parlamentu, kad im je predmet iznesen na zatvorenoj sjednici vanjskopolitičkog odbora.

Cerar je dodao da dopušta i mogućnost da se tužba povuče ako Hrvatska u međuvremenu prihvati postupak i donesene odluke arbitara.

Janez Janša, jedan od dvojice potencijalnih mandatara za sastav nove vlade, rekao je da bi odluka o tužbi trebala pričekati na formiranje nove vlade.

Slično je mišljenje iznio u četvrtak nakon sastanka s Janšom i predsjednik države Borut Pahor.

Prema njegovim riječima, arbitražna presuda je obvezujuća i za Hrvatsku koja će je prije ili kasnije morati prihvatiti, ali bi s tužbom trebalo pričekati na sastavljanje nove vlade koja bi onda mogla još jednom o tome razgovarati s hrvatskom stranom, no ne o sadržaju presude nego samo o njenoj implementaciji.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • histria0@yahoo.com 15.07.2018.

    Cerar, znaš li ti, jel se vama kaka ili piški??????????

  • patagonija1 14.07.2018.

    U pravo vrijeme. Mi slavimo a oni... Naši dragi sosedi. Oni zaslužuju ono: "koga smeta, neka pati"

  • histria0@yahoo.com 14.07.2018.

    Erjavec, Cerar, Pahor igraju se sami sa sobom - treba ih upisati u dječiji vrtić.

Komentiraj...
Vidi sve komentare