To je to što me zanima!

Slovenski alpinist poginuo u spustu s vrha na Himalaji

Alpinist Tomaž Humar (40) krenuo je na planinu prije 9 dana. Stradao je u spustu sa 7227 metara visokog vrha. Tijelo su našli na visini od 5600 m
Vidi originalni članak

Tijelo slovenskog alpinista Tomaža Humara (40) našli su u subotu ujutro švicarski spasioci na padini na Himalaji. Alpinist je zbog ozljeda prije šest dana ostao zarobljen na 7227 metara visokoj planini  Langtang Lirung nakon što je krenuo u silazak prema logoru. Satelitskim telefonom pozvao je pomoć, a od ponedjeljka mu se gubio svaki trag. Potragu im je otežavalo loše vrijeme i helikopter je mogao poletjeti tek u subotu ujutro. Tijelo su našli na visini od 5600 metara, puno niže nego su isprva smatrali. Alpinist Viki Grošelj za 24ur je rekao da je prema prvim pregledima Humar imao slomljenu nogu. Pretpostavlja se da je umro u noći na utorak. Na uspon je krenuo u tajnosti prije devet dana, piše Žurnal24. Na Himalaji su ga spašavali i prije četiri godine. Tada je zaglavio u stijeni tijekom uspona. Spasili su ga helikopterom pakistanske vojske.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • plavuša13 14.11.2009.

    Slovenac ili Japanac sasvim svejedno,ljudski život je ljudski život.Pokoj mu duši ali kako je on to išao gore izgleda mi kao da je smrt sa lučom tražio!

  • user_41986 14.11.2009.

    Ne kužim ljude koji komentiraju tipa: jedan Slovenac manje.... ljudi moji, bio on Hrvat, Slovenac ili bilo šta drugo prvo je čovjek - a osobito ako čovjeka ne poznajem ne mogu ništa loše reći o njemu. Nisam osoba koja se bavi nekim sportom ili nečim sličnim, ali mogu shvatiti ljude koji žive na takav način i svaka im čast - prožive život punim plućima. Iskrena sučut obitelji!

  • Marko_zg 14.11.2009.

    RIP Tomaž. Legenda alpinizma na svjetskoj razini. Čast mi je da sam ga upoznao

Komentiraj...
Vidi sve komentare