To je to što me zanima!

Slučaj 'Franak': Ekonomisti bankama uzvraćaju udarac

Hrvatska udruga banaka zbog izjava oko franka pokušala je diskreditirati profesore ekonomije Ivana Lovrinovića i Dragu Jakovčevića. Danas se oni obraćaju javnosti
Vidi originalni članak

Profesori ekonomije Ivan Lovrinović i Drago Jakovčević, koje je Hrvatska udruga banaka prozvala za obmanjivanje javnosti u vezi zarađivanja banaka na tečaju švicarskog franka, danas će u 14 sati predstaviti svoju obranu. 

Na konferenciji za novinare Udruge Franak komentirat će pokušaje svoje diskreditacije. 

HUB ih je prozvao da obmanjuju javnost i rade štetu izjavama da su banke manipulirale tečajem franka te tako ostvarile ekstraprofite. Lovrinović ih je već pozvao da pokažu bilance s datumom kojeg su švicarski franci ušli u hrvatski bankovni sustav te po kojem tečaju je promijenjen u kune. 

Profesori će predstaviti i rezultate analize i svoje zaključke o podacima o zaradi banaka koje je Udruzi Franak ustupila Hrvatska narodna banka. Profesori su izradili stručnu analizu te se očekuje da detaljno izbrifiraju javnost o dokumentu HNB-a "Neke činjenice o kreditima u švicarskim francima i nekim mogućnostima državne intervencije". 

HNB otpočetka tvrdi kako su se banke zaduživale u švicarskim francima te da nisu zarađivale na promjeni tečaja, dok Lovrinović i Jakovčević tvrde suprotno. 

Lovrinović i Jakovčević su najavili da će predstaviti i neka moguća rješenja problema dužnika u švicarskim francima.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Ray Barone 04.02.2015.

    Ukidanje devizne klauzole je prvi korak da se nešto takvo više ne ponovi...

  • Mivan 02.02.2015.

    ovu situaciju su napravili pokvareni ljudi bez obzira na profesiju

  • Mivan 02.02.2015.

    krajnje je vrijeme da svi shvate da postoji kazneni zakon koji je u demokratskom društvu jednak za sve, dakle da se njime počnu progoniti oni koji čine kaznena djela prema narodu, pojedincu siromaku i bogatašu. Tu mislim na državne činovnike i činovnike lokalne uprave, financijske institucije, sudstvo, odvjetništvo pa i članove vlade koja ne čini ništa iako vidi mnoštvo kaznenih djela, dok zakon nalaže i obavezni su prijaviti radnje sa obilježjem kaznenih djela . Da napomenem da masu kaznenih prijava stoji u ladicama korumpiranih odvjetnika i odvjetnica. Prikrivaju i zataškavaju kaznena djela pogoduju Velikima. veći dio novinarstva u službi su Velikih kao i najjaći odvjetnici. Svaka čast malobrojnom sucima, policajcima, odvjetnicima koji imaju hrabrosti zajedno sa nama nekolicinom malih dignuti se protiv kriminala.MOLIM VAS LIJEPO! Banke nas pljačkaju a vlada bi se pregovarala dogovarala sa njima dok skrivaju dokaze protiv sebe. Prava kaznena prijava i dokazni postupak razotkrio bi sve. Što se čeka svi u akciju!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare