To je to što me zanima!

Slučajno? U kutije Nurofena podvalili su lijek za šizofreniju

Proizvođač tvrdi kako je riječ o sabotaži. Nurofen su povukli, a ljude zovu da vrate lijekove koje imaju. U drugim zemljama problema nije bilo. Istraga je u tijeku...
Vidi originalni članak

U britanskim ljekarnama otkrili su da je u kutijama lijeka protiv bolova Nurofena bio drugi lijek, antipsihotik koji koriste oboljeli od epilepsije, piše CNN. Proizvođač tvrdi kako je riječ o sabotaži. Nurofen su povukli, a ljude zovu da vrate lijekove koje imaju. U drugim zemljama problema nije bilo. 

Nurofen Plus kojeg proizvodi tvrtka Reckitt Benckiser u ljekarnama se može kupiti bez liječničkog recepta. Seroquel XL proizvodi Astra Zeneca, a te se tablete izdaju samo na recept te služe za liječenje šizofrenije.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • user_72871 28.08.2011.

    Pa vi žvačite te tableturine! Kad počneš jednom uzimat to nikad nećeš prestati. Nisu indijanci bili ludi kad su koristili sve iz prirode i nikad im nije ništa bilo! A pogledajte današnjeg penzionera koliko tableta guta kad pođe spavati

  • feba 28.08.2011.

    A kad bi malo ispitali i ostale lijekove ?Na primjer one od kojih se ima erekcija devet sati,prođe rak prostate,ublažava menopauza,sve one čudotvorne lijekove za koje slušamo reklame bar desetak puta dnevno na TV.

  • Plavusa131 27.08.2011.

    A sta je sa sirupom Nurofen koji se daje i djeci???Ljudi mili pa ovo nije normalno.Znaju li oni da taj lijek starija populacija svakodnevno koristi.Ne znam o kakvoj se sabotazi ovdje radi ali ovo je vise od tragedije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare