To je to što me zanima!

Službeno: Jastrebarsko na listi europskih gradova budućnosti

U južnoj Europi prvo mjesto zauzela je Barcelona, regija Stockholma je regija budućnosti, a treću godinu za redom London je europski grad budućnosti
Vidi originalni članak

Nakon što je časopis Financial Times uvrstio Jastrebarsko na listu europskih gradova i regija budućnosti, gradonačelnik Mihael Zmajlović je i službeno preuzeo priznanje na svečanosti u Cannesu.

Izrazio je veliko zadovoljstvo jer je stručna komisija prepoznala uloženi trud. Zmajlović smatra da je priznanje potvrdilo ispravnost, učinkovitost i kvalitetu lokalne strategije razvoja poticanja izravnih inozemnih ulaganja koja prati trend susjednih gradova u našoj regiji. 

Jastrebarsko je u sklopu natjecanja Financial Timesa zauzelo sedmo mjesto. Prvo mjesto na ljestvici u regiji Južne Europe zauzela je Barcelona. Velika regija Stockholma ocijenjena je kao europska regija budućnosti, a treću godinu za redom London je proglašen europskim gradom budućnosti.

Kategorije i kriteriji po kojima je stručna komisija donijela odluku su ekonomski potencijal, omjer ulaganja i troškova, ljudski potencijali, infrastruktura, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje te promotivna strategija za privlačenje direktnih stranih investicija. Mjesto na listi znači i preporuku ekonomskog lista za lokacije u koje treba ulagati. 


Idi na 24sata

Komentari 2

  • mimini 08.03.2012.

    Jaska je jedan jeko lijep i miran gradić okružen prekrasnom prorodom...

  • MEDVJED12345 07.03.2012.

    cuj, ja mislio jasterbarsko samo ona tabla na autoputu

Komentiraj...
Vidi sve komentare