To je to što me zanima!

Službeno kandidirali Putina za predsjedničke izbore u Rusiji

Mandat ruskog predsjednika produžen je s četiri na šest godina, a mogu ga birati dva puta. Premijer Putin izabran je tajnim glasovanjem članova Ujedinjene Rusije
Vidi originalni članak

Stranka Ujedinjena Rusija na kongresu u nedjelju je i službeno izabrala premijera Vladimira Putina kao svog kandidata za predsjedničke izbore koji će se biti 14. ožujka sljedeće godine. 

- Rusija treba vođu - hrabrog, snažnog i pametnog, sposobnog ne samo zaštititi prava i slobode građana, već ih i podsjetiti na sve obaveze koje trebaju ispuniti, prije svega, svetu dužnost provođenja zakona Ruske Federacije. I mi imamo takvu osobu - Vladimir Vladimirovič Putin - komentirao je redatelj Stanislav Govorukin. 

Budući da je Rusija nedavno produžila predsjednički mandat, onaj kojeg izaberu za predsjednika 2012. na tom će mjestu biti idućih šest godina, s mogućnošću ponovnog izbora. 

Podsjetimo, Putin je već dva puta, 2000. i 2004. godine, bio izabran za predsjednika. Također, njegova kandidatura odlučena je još na prvom kongresu stranke u rujnu kada je predsjednik Medvedev potvrdio Putinovu kandidaturu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • pješak 27.11.2011.

    Kakva je to pak država!!! To nikad neće biti demokracija! To su tamo uvijek bile i jesu jezive despocije i diktature! Dva čovjeka će se izgleda doživotno izmjenjivati na čelu države. Samo njih dva. Tamo se vlast izgleda mijenja samo revolucijom! Svakih 100 godina!

  • Boy X 27.11.2011.

    Nezamjenjiv Putin i takav je bio Tito.

  • blackula9 27.11.2011.

    Neću ništa komentirat da me ne otruju polonijem

Komentiraj...
Vidi sve komentare