To je to što me zanima!

'Smanjit ću si plaću za pomoć svim osiromašenim ministrima'

Vilim Ribić komentirao je izjave premijera Milanovića i ministra Ranka Ostojića, a rekao je kako sindikati traže smanjenje njihovih plaća zbog neuspjeha Vlade
Vidi originalni članak

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata, Vilim Ribić, komentirao je izjave premijera Milanovića i ministra Ranka Ostojića. Milanović je rekao kako je nabava gotova, a u pravnoj državi se mora poštovati ono što je propisano.

- Primjećujemo da ta, općenito gledajući, ispravna konstatacija vrijedi kada je riječ o nabavi skupocjenih automobila, ali nije vrijedila, ne vrijedi i neće vrijediti kada je riječ o potpisanim ugovorima koji reguliraju prava zaposlenika koji plaću primaju u okviru državnog proračuna - kaže Ribić.

Ostojić je rekao kako je spreman smanjiti svoju plaću za 50 posto kada jednako naprave i svi sindikalni čelnici. Ribić kaže kako su sindikati tražili smanjenje plaća članova Vlade zbog neuspjeha u vođenju gospodarske politike.

- Ovdje svečano obećavam da ću ja, Vilim Ribić, isti čas, u ime solidarnosti s ministrima, sebi smanjiti plaću čim to učine i ministri, i za onoliko koliko to oni učine, unatoč tome što ni na koji način nisam kriv za neuspješnu gospodarsku politiku, štoviše nju najžešće kritiziram. Za druge sindikalne čelnike to ne mogu jamčiti, ali za sebe mogu. Iznos odbitka uplaćivat ću u Fond za pomoć osiromašenim ministrima - naglasio je Ribić u priopćenju za javnost.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • mladen hrastinski 19.02.2014.

    ja mislim da i vode sindikata imaju prevelike place jer 15000 je za mene jako prevelika paca lako se zajebavati na tudi nacin sirotinje koji im preko clanarine daju za placu tako je i vi si trebate smanjiti barem 50 posto jer bas nijeste pune napravili za ljudi koji su dobili otkaze i nemrete pokrenuti taj jebeni strajk protiv vlade i njima slicnim bar viodite kak se te dijela u nasoj evropi ili ste i vi iste takvi kak i vas kolega kunst koji je presel u politiku

  • brajdas 18.02.2014.

    Vi ste največi paraziti koji živite na leđima drugih.

  • MI-MA 18.02.2014.

    Ribiću, ovi Ministri ne žive od plaće.- ŽIVILA PROVIZIJA -

Komentiraj...
Vidi sve komentare