To je to što me zanima!

Smijenjena voditeljica BAMF-a, njemačke agencije za izbjeglice

Odluka je donesena u sklopu nastojanja Seehofera da postroži stajalište njemačke vlade prema imigraciji, uključujući neprihvaćanje migranata koji su već registrirani u nekoj drugoj državi članici EU-a
Vidi originalni članak

Jutta Cordt, voditeljica njemačkog Saveznog ureda za migraciju i izbjeglice (BAMF), smijenjena je zbog skandala oko nepropisne obrade zahtjeva za azilom, objavilo je njemačko ministarstvo unutarnjih poslova.

"(Ministar unutarnjih poslova Horst) Seehofer je rekao voditeljici BAMF-a u srijedu da je smijenjena s dužnosti", rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova za agenciju dpa u petak.

Odluka je donesena u sklopu nastojanja Seehofera da postroži stajalište njemačke vlade prema imigraciji, uključujući neprihvaćanje migranata koji su već registrirani u nekoj drugoj državi članici EU-a.

Njemačka kancelarka Angela Merkel tome se protivi, smatrajući da bi se time prebacilo teret na njemačke susjede i potkopalo europsku solidarnost.

Merkel odbija jednostrane poteze Njemačke i ustraje na rješenju na razini Europske unije koje bi trebalo biti doneseno na EU-ovu summitu krajem mjeseca.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ak47 15.06.2018.

    Licemjeri pokušavaju nadmašiti sami sebe! Voditeljica agencije je smjenjena zbog nepoštivanja propisa a smjenili su je oni koji su pljunuli na Njemački ustav i zakone kada su primili nekoliko milijuna ilegalnih imigranata!

Komentiraj...
Vidi sve komentare