To je to što me zanima!

Smrt učiteljici koja je medu nazvala Muhamed?

Ekstremni islamisti pozvali su sud u Sudanu da britansku učiteljicu Gillian Gibson koja je medvjediću dala ime Muhamed osude na smrt
Vidi originalni članak

Gillian se trenutačno nalazi u zatvoru i prijeti joj u blažem obliku kazna zatvora uz 40 udaraca bičem. Čak i sudanski mediji pozivaju na njezin javni linč kako bi "shvatila da je uvrijedila Islam kao vjeru". Učiteljica koja se u Sudan preselila sa svoje dvoje djece nakon raspada braka izazvala je pravi skandal između Londona i Khartouma jer britanske vlasti na sve moguće načine pokušavaju primiriti situaciju.
Ekstremni Sudanci toliko su bijesni da čak pozivaju na javne proteste diljem zemlje kako bi se ukazalo na Gillianinu krivicu. Djeca iz njenog razreda stala su u obranu učiteljice te krivicu preuzela na sebe. Naime, Gillian je kako bi animirala djecu predložila da mu izaberu ime. Od tri ponuđena imena djeca su izabrala upravo Muhamed ne aludirajući pritom na proroka Muhameda. Bijesni roditelji učiteljicu su prijavili policiji koja je zbog uvrede vjere završila u zatvoru gdje čeka suđenje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • derrida 29.11.2007.

    primjer kako vjera izaziva mržnju

  • Hacker-ri 29.11.2007.

    Ajde zagrizeni krscani ne pricajte kako je strasno :) svaku nedjelju ste u crkvi, zamislite da je netko medvjedica ili psa nazvao Isus Krist !!! Kod nas je zakon da se krsi, kod njih da se postuje !!! Kod nas ti naplate smijesnih 200 kn kod njih te nauce pameti !

  • Bijela13 29.11.2007.

    strašno.....strašno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare