To je to što me zanima!

'Smrznuti' u Gorskom kotaru: Tek rođenu bebu grijali tijelima

Cijeli Gorski kotar od nedjelje je okovan ledom i odsječen od ostatka zemlje. Bez struje i grijanja je 500 kućanstava. Obitelj Gavrić s bebom se smrzavala dva dana
Vidi originalni članak

Stavljamo deke na prozore. Jorganima smo okružili novorođenče. Ja ležim s jedne, a suprug s druge strane kako bismo ga ugrijali toplinom tijela, rekla je mlada majka Ana Gavrić (28).

Obitelj iz Fužina samo je jedna od 500-tinjak koje su zbog strašne hladnoće ostale bez struje. Time su ostali i bez grijanja. Naime, njihov stan ima peć na pelete koju pokreće računalo. Bez struje računalo ne radi. Anu i njezina supruga Miju najviše je bilo strah za šest dana starog sina Gabrijela.

- U petak sam ih dovezao iz rodilišta. Putovali smo autocestom. Polako. Već se sve ledilo i stabla su popadala kraj ceste - govori Mijo. 

Fužine su među prvima ostali bez struje

Fužine su među prvima ostale bez struje. Isprva je struja nestajala na prekide pa se vraćala. U potpunom mraku Gorani su ostali u subotu oko 15 sati.

- Bilo me strah. Svako malo sam ga pipala da vidim kako je - rekla nam je Ana.

Nakon dvije noći u hladnoći Gavrići su shvatili da će popravci trajati desetak dana. Njihovi susjedi su u ponedjeljak ujutro nazvali načelnika Marinka Kauzlarića.

- Smjestio nas je u sobu hotela Bitoraj. Tada smo prvi put okupali sina. Hvala načelniku što nam je izašao u susret - rekao je Mijo.

Patronažna sestra je obišla maloga Gabrijela. Primijetila je da je malo požutio, a to je vjerojatno zbog nedostatka svjetla.

Ovakav led ne pamti u svoje 74 godine

I ostali Gorani teško se nose s nepodnošljivom hladnoćom i ledom. Lovorka Čebuhar ne pamti ovakav led u svoje 74 godine.

- Pokidalo nam je voćke - kaže Lovorka, kojoj je sin iz Rijeke donio mali agregat.

Načelnik Fužina organizirao je civilnu službu. Zaposlenici Općine nose ljudima tisuće svijeća. I u trgovinama nam kažu da zadnjih dana prodaju uglavnom svijeće, ali i rakiju.

Idi na 24sata

Komentari 178

  • teta schlumpfine 12.02.2014.

    peć na drva-ZAKON

  • DijanaFarma 05.02.2014.

    ajme i ovo komentiraju ljudi iz topline svoga doma, koji u 90 % slučajeva imaju centalno na plin i onda se pitam gdje je ovdje socijalna država, kako vas nije sram, vidjela bi vas da ste u toj situaciji kako bi palili vatru u kanti ????kao da bi svaki roditelj pustio svoje dijete staro 6 dana da se smrzava. Hvala Bogu pa smo na toplome, okrenemo termostat i to je to, a ovim ljudima ne zavidim na ovoj situaciji, neka se drže i da što prije riješe to

  • user_46331 05.02.2014.

    A majko sveta koja luda i neumjesna razmišljanja pojedinci imaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare