To je to što me zanima!

Snažan potres pogodio Cipar: 'Cijela nam se kuća tresla...'

Cipar se nalazi u području intenzivne seizmičke aktivnosti, graniči s linijom gdje se euroazijska tektonska ploča susreće s afričkom pločom. Vjerojatnost da je ovaj potres prouzročio žrtve ili štetu je mala
Vidi originalni članak

Potres magnitude 6,6 dogodio se u utorak rano ujutro u Sredozemnom moru kod zapadne obale Cipra, priopćio je Američki seizmološki institut (USGS).

Potres se dogodio na dubini od 19,6 km, 48 km od grada Polisa, priopćio je USGS, a prenosi France Presse. Prema preliminarnoj procjeni ovog instituta, vjerojatnost da je ovaj potres prouzročio žrtve ili štetu je mala.

'Probudio nas je potres, cijela nam se kuća tresla', 'Ovo je bilo strašno, kao u hororu'... neki su od komentara na EMSC-ovoj aplikaciji koja prati potrese.

OPET SE ZATRESLO Potres jačine 3 po Richteru kod Petrinje: 'Prozori su zaškripali, zgrada se tresla. Nelagodno...'

Cipar se nalazi u području intenzivne seizmičke aktivnosti, graniči s linijom gdje se euroazijska tektonska ploča susreće s afričkom pločom.

U potresu koji se dogodio 9. listopada 1996., koji je bio magnitude 6,8, poginule su dvije osobe i oštećeno na desetke zgrada u obalnim gradovima Paphos i Limassol.

Desetog rujna 1953. potres magnitude 6,3 usmrtio je 40 ljudi, uništivši stotine domova, posebno u regiji Paphos.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare