To je to što me zanima!

Snijeg i led okovali Ameriku: Prizori kao u filmu apokalipse

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
I u utorak je u SAD-u bilo jako hladno. Dio zemlje okovao je led, a vjetar je stvarao osjećaj kao da je temperatura 50 stupnjeva ispod nule. Neke škole nisu radile
Vidi originalni članak

Rekordno niske temperature koje su dosloce smrzle većinu SAD-a u utorak navečer polako su počele popuštati. Vlasti su izvjestile kako najmanje 20 smrti povezuju s velikim hladnoćama koje su zahvatile cijelu zemlju. 

U utorak je u dijelovima svih 50 američkih država temperatura bila ispod nule, uključujući Floridu i Havaje. 

No, iako temperature lagano počinju rasti, otkazani letovi i nedostatak struje očekuje se i narednih dana u velikim dijelovima SAD-a.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • dpavli1989 08.01.2014.

    Ja sam čuo da Perković ima veze s ovim, točnije da je on dao Njemcima podatke krive o jakoj zimi ove godine, koje je našao u sefu pokojnog Pukanića, iz pouzdanih izvora tu prognozu je Pukanić dobio od ljubavnice, Karamarkove bivše žene, koja se u isto vrijeme viđala s Vakulom koji je vjerovali ili ne bio izvršni direktor SOA-a prije Karamarka te nakon što mu je Karamarko oteo poziciju odlučio mu je je*at sve po spisku i pokrenuti lavinu događaja koja će izaći na vidjelo ukoliko Perkovića izruče Njemačkoj. To sve pokušava spriječiti Nobilo jer Perković ima čvrste dokaze da Nobilo godinama ljetuje u "ladanjskoj kući" Žaljke Marić gdje sa svojim "partnerom" u uniformi francuske sobarice sa strašeki raspoređenim otvorima služi nju i gospodina.

  • mile911 08.01.2014.

    Hm..cini se da je Bog odlucio poceti od Amerike.

  • dragpa 08.01.2014.

    Nerazumijem ove glupe komentare...kako mozete da se radujete tudjoj nevolji...vjerovatno niste dozivjeli toliku hladnocu pa mozete...zalosno..pomislite samo na djecu koja umiru na ovakvim temperaturama...zamisli svoje dijete tu pa onda komentarisi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare