To je to što me zanima!

Snijeg iznenadio Istrane: U Žminju palo više od 10 cm

Najviše snijega ima u središnjoj Istri, u okolici Žminja i Tinjana, Buja, Pazinu, Buzeštini te podno Učke. Napadalo ga je više od deset centimetara
Vidi originalni članak

Nakon dva tjedna snijeg je u ponedjeljak prijepodne ponovno zabijelio gotovo cijelu Istru. Najviše snijega ima u središnjoj Istri, u okolici Žminja i Tinjana, Buja, Pazinu, Buzeštini te podno Učke. Napadalo ga je desetak centimetara. Snijeg koji se zadržava na kolnicima usporava i otežava vožnju Istranima nenaviklim na zimske uvjete vožnje. Nakon nedjeljnog, gotovo proljetnog dana u Istri, ponedjeljak sa snijegom je za mnoge pravo iznenađenje.
- Za nas meteorologe snijeg i nije iznenađenje. Bilo je i predviđeno da će padati. Pogoduje mu i temperatura koja je oko podneva iznosila 0 stupnjeva Celzijusovih tako da se zadržava i na kolnicima. Ima ga i do desetak centimetara. Predviđamo da će snijeg u Istri padati do kraja dana - kaže Alen Šterpin iz Istarskog-meteorološkog portala. Na istarskim cestama je više ralica poduzeća za ceste koje raščišćavaju snijeg.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Huck 05.01.2010.

    Istrani se skijaju, hojlarija hooo!!! :))) a nije im sigurno do smijeha sa ssvim nedačama koje snijeg nosi..

  • aresica 05.01.2010.

    e, sad idem pravit snješka!!

  • Harauvatis 05.01.2010.

    strasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare