To je to što me zanima!

Pogledajte video iz Istre: Mina od 55 kg eksplodirala u moru!

Bomba je uništena na samome mjestu pronalaska kontroliranom eksplozijom, a  složenu akciju uništenja uspješno su proveli ronioci specijalne policije iz Rijeke i Antiterorističke jedinice Lučko
Vidi originalni članak

Kao što je i najavljeno, policija je u srijedu u uvali Lakošaše na području Ližnjana kod Pule, uništila zrakoplovnu bombu koja je pronađena u moru.  Riječ je o njemačkoj bombi  zaostaloj iz doba II. svjetskog rata, težine 55 kilograma, s masom eksplozivnog punjena od oko 16 kilograma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bomba je uništena na samome mjestu pronalaska kontroliranom eksplozijom, a  složenu akciju uništenja uspješno su proveli ronioci specijalne policije iz Rijeke i Antiterorističke jedinice Lučko, zajedno s djelatnicima protueksplozijskog odjela PU istarske, uz suradnju djelatnika Lučke kapetanije te pomorske i aerodromske policije, koji su osiguravali prilazak mjestu eksplozije s kopnene i morske strane.

Policijska se zahvaljuje građanima na razumijevanju i pridržavanju sigurnosnih mjera, te ih ujedno i poziva da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Treba i spomenuti da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Zlu ne trebalo bolje malo pripaziti nego da desi se tragedija.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • grgurevski 19.04.2019.

    ali ribice su stradale

  • Zagrebacki_golub 18.04.2019.

    Kao da je Žak prdnuo dok je pod vodom.

  • _Varešak_ 18.04.2019.

    Netko se počastio ribom koja je stradala prilikom detonacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare