To je to što me zanima!

Snimka koja oduzima dah: Bez opreme se popeo na vrh stijene

Alex Honnold (33) je trenutno jedan od najboljih solo penjača na svijetu. Nedavno se popeo na stijenu u Kaliforniji na kojoj je prošle godine poginuo Britanac
Vidi originalni članak

Amerikanac Alex Honnold (33) uspeo se na stijenu visoku 900 metara bez užeta. Novi dokumentarni film National Geographica 'Free Solo' pokazuje planiranje i Honnoldovo četverosatno penjanje.

Honnold je trenutno najbolji solo penjač na svijetu. U dokumentarcu se popeo na El Capitan, vertikalnu stijenu u Kaliforniji i to samo godinu dana nakon što je na istom mjestu poginuo Britanac Andrew Foster. Kaže da mu je ovaj uspon puno značio. 

- Počeo sam se penjati s deset godina. Ovo je bilo nevjerojatno iskustvo. Prvo sam se popeo 60 puta s užetom prije nego što sam se popeo bez užeta - kaže Alex. 

U rujnu prošle godine Britanci Andrew Foster (32) i njegova žena Lucy (28) su se penjali na stijenu koja se nalazi u nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji. Zasuli su ih komadi stijene koji su se odronili. Andrew je tijelom zaštitio suprugu. On je poginuo, a ona je preživjela, piše The Sun. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 28.09.2018.

    I da je pao bilo bi desila se tragedija a izaziva vraga

  • sol 28.09.2018.

    Ne moze u novine kao sponze, ovako evo ga,

  • mad975.IA 28.09.2018.

    Njemu je jednostavno slava, važnija od samog života. Mora biti slavan, ili ga i tako nema, tako on misli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare