To je to što me zanima!

Snimka otkrila: Ovo su zadnje riječi Georgea Floyda prije smrti

Policija nije objavila snimku koju je na uvid dobio CNN, a ni sudac istrage ne da medijima da se ta snimka objavi. Oni ističu da je snimka dio aktivne istrage i sudskog postupka
Vidi originalni članak

Reporteri CNN-a pogledali su novu snimku s kamere jednog od policajaca koji je bio prisutan tijekom uhićenja Georgea Floyda koji je tijekom tog uhićenja i preminuo od gušenja. Na snimci se čuju njegove posljednje riječi. 

Tijekom dana su objavljena dva nova videa. Jedan je s kamere koju je nosio Thomas Lane, a drugi s kamere koju je nosio J. Alexander Keung. Oni su došli na lice mjesta kada je trgovac prijavio lažnu novčanicu u svojoj trgovini. Kako piše CNN, policajci s trgovcem razgovarali 36 sekundi, a zatim su pokucala na vrata automobila Georgea Floyda. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjedi u SAD-u zbog smrti Georgea Floyda 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Diži je***e ruke u zrak, odmah - rekao mu je Lane. 

CNN piše kako je Floyd jecao kada su ga policajci vukli van iz automobila u kojem je bio. Oko treće minute snimke izvukli su ga iz auta i borili se da mu stave lisice. Jecao je i molio ih za milost dok su ga odvodili do policijskog automobila. 

U jednom trenutku je pao na cestu, a tada dolaze Chauvin i Thao koji pomažu dvojici policajaca. Floyd je u lisicama bio gotovo osam minuta, a iako je bio miran, piše CNN, Chauvin je i dalje pojačavao pritisak na njegovom vratu. 

Oko šesnaeste minute čuju se njegove zadnje riječi: "Čovječe, ne mogu disati."

TRANSKRIPTI SNIMKE Posmrtni vapaj Georgea Floyda: Prije smrti preko 20 puta rekao policajcima da ne može disati...

Minutu kasnije, njegovo beživotno tijelo preuzela je hitna pomoć. 

Policija nije objavila snimku koju je na uvid dobio CNN, a ni sudac istrage ne da medijima da se ta snimka objavi. Oni ističu da je snimka dio aktivne istrage i sudskog postupka. 

Sudac je pak danas dopustio da javnost pogleda snimku, no odbio je dati medijima dozvolu da je objave. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • nori 🖖 16.07.2020.

    Koje su bile predzadnje ?

  • Googleman 16.07.2020.

    Ovo je samo još jedan pokušaj ljevičarske (znači neradničke i destruktivne) revolucije na tuđoj nesreći.

  • Uljetak 16.07.2020.

    Isto kao i onaj Rayshard Brooks u Atlanti. Kriminalac od karijere, na uvjetnoj slobodi, opetovano bio u zatvoru zbog nasilja i fizičkog zlostavljanja vlastite djece (popis njegovih zločina duži je od HDZ-ovog popisa predizbornih obećanja), vozio pijan ko deva, kad su ga policajci htjeli privesti opirao se, potukao s policajcima (jedan je zadobio potres mozga), oteo policajcu taser i pokušao pobjeći, pucao iz tasera u policajca i ovaj ga onda upucao. I onda opet mediji policajca pribili na križ, a od ovog napravili heroja. Ponekad se doista pitam što je tim novinarima u glavi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare