To je to što me zanima!

Snimka potvrdila: Vozilo Hitne na trgu zalijevao i Bujanec

Nakon što je objavljena snimka na RTL-u, na svom Facebook profilu oglasio se Velimir Bujanec, koji je potvrdio da je zalijevao Hitnu, ali zato jer su na vjetrobranskom staklu imali mušice
Vidi originalni članak

RTL televizija ima video s prosvjeda na Trgu bana Jelačića na kojoj se vidi da je vozilo Hitne pomoći među ostalima zalijevao i Velimir Bujanec, koji je na prosvjed došao s perjanicama Miroslava Škore, Karolinom Vidović Krišto i Zlatkom Hasanbegovićem.

Okupljeni su naime vozilo gađali plastičnim čašama i polijevali vodom, što je, kako se vidi na snimci RTL-a, radio i Bujanec. Prosvjednici su spriječili prolazak vozila i izviždali djelatnike Hitne, koji su došli po muškarca koji nije sudjelovao na prosvjedu, a pozlilo mu je u prolazu Harmica. Na RTL-ovoj snimci jasno se vidi Velimir Bujanec koji vozilo Hitne zalijeva vodom.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom koji je djelatnike hitne pomoći gađao plastičnim predmetom, a kao drugi incident policija navodi bacanje baklje.

Na incident je reagirala i liječnička komora. Oštro osuđuju gađanje hitne i navode kako je onemogućavanje pružanja liječničke pomoći kazneno djelo. Ističu da su ovakva okupljanja bez epidemioloških mjera i te kako opasna.

RAĐA PORUČIO PROSVJEDNICIMA: 'Ako vam bude teško, idite kod Cetinskog po pozitivu umjesto po lijekove, kisik ili respirator'

"Ovakve poruke i banaliziranje epidemije čine štete našem društvu, i šalju krivu poruku, a podsjetiti ćemo da u zadnja dva tjedna imamo udvostručenje odnosno sto posto više hospitaliziranih od koronavirusa, kaže Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Nakon što je objavljena snimka na RTL-u, na svom Facebook profilu oglasio se Velimir Bujanec.

"VJETROBRANSKO STAKLO HITNE BILO JE PUNO MUŠICA - Zato sam ga zalio vodom.

RTL televizija upravo javlja da sam sudjelovao u “strašnom incidentu”: vozilo Hitne pomoći zalio sam vodom...

PRIZNAJEM, KRIV SAM! Prvo smo im se svi pristojno maknuli jer smo bili zabrinuti da je nekome zaista pozlilo. A kad ono - nikome nisu pružali prvu pomoć, niti su ikoga pokupili sa sobom...

Urnebesnom sirenom prekinuli su Festival slobode, jednu su curu zamalo pregazili i još su nam se smijuljili, provocirali... Ne sjećam se je li ih netko gađao plastičnim čašama (koje su i inače vrlo opasne), ali pouzdano znam da je vjetrobransko staklo žutog vozila bilo puno mušica - pa sam ga zalio vodom, kako kod povratka kroz okupljenu masu slučajno ne bi nekog pregazili. Ako sam kriv, neka me Capak objesi nasred trga! Po mogućnosti - bez suđenja.

P.S. Molim stožeraše da javnosti objasne je li na Jelačić placu “pozlilo” ženskoj osobi, kako su njihovi mediji objavili jučer ili je ipak bilo riječ o muškarcu - kako javljaju danas?! Bez obzira na Istanbulsku konvenciju, mislim da se spol ne može promijeniti u jednome danu."

Idi na 24sata

Komentari 202

  • os-lega 07.09.2020.

    Politi vodom vjetrobransko staklo je itekako ozbiljan zločin. Bujanec, ispričaj se po uzoru na precjednika i nikome ništa.

  • totalnoodvaljen 07.09.2020.

    Kao što je hitna išla po fantomsku pacjenticu, tako je i on zalijevao fantomske mušice. 1:1

  • 12 Majmuna 07.09.2020.

    Iz ove rupe od države treba bježati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare