To je to što me zanima!

Snježna oluja paralizirala istok SAD-a: Palo i do metar snijega

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najmanje je 19 osoba izgubilo život u nekoliko američkih saveznih država. U New Yorku je potpuno prekinut promet, a u nekim državama palo je skoro metar snijega
Vidi originalni članak

Snježno nevrijeme koje je paraliziralo većinu američke istočne obale u subotu, zaustavilo je život u Washingtonu i izazvalo zatvaranje prometnica, mostova i tunela u New Yorku do nedjelje.

POGLEDAJTE VIDEO: Snijeg i jaki udari vjetra otežavali su gašenje požara u New Jerseyju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najmanje je 19 osoba izgubilo život u nekoliko američkih saveznih država u snježnim mećavama, najveći dio u prometnim nezgodama, a troje je preminulo u gradu New Yorku čisteći snijeg.

REUTERS/PIXSELL

Sa 68 centimetara snijega koji je napadao u gradu New Yorku do ponoći to je drugo najteže snježno nevrijeme u povijesti grada od 20 milijuna stanovnika. I u glavnom američkom gradu to je drugo najgore snježno nevrijeme ikad sa 60 centimetara snijega. Rekord drži 1922. kada je u Washingtonu napadao 71 centimetar snijega.

Na obali New Jerseya snažni vjetrovi koji su pratili snježnu oluju izazvali su plimni val i poplave u nekoliko gradova te je dio stanovnika evakuiran.

POGLEDAJTE VIDEO: New Jersey je zbog snježne oluje poplavljen

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Guverner New Yorka Andrew Cuomo proglasio je izvanredno stanje kao što su to učinili guverneri još deset saveznih država na istoku SAD-a.

Promet na području grada New Yorka obustavljen je  od subote poslijepodne za sve osim za vozila policije, hitne pomoći i vatrogasaca. I veći dio nadzemne željeznice koji povezuje grad i okolicu prestao je prometovati.

Na Broadwayu kazališta su otkazala subotnje predstave, a otkazane su i košarkaške i hokejaške utakmice. Umjesto automobila na gradskim avenijama mogli su se vidjeti skijaši i grad je pretvoren u snježno igralište.

REUTERS/PIXSELL

I u glavnom američkom gradu obustavljen je javni gradski prijevoz, kako zbog snijega tako i zbog snažnih vjetrova koji umanjuju vidljivost. Uz samu Bijelu kuću zabilježeno je 40 centimetara snijega a na washingtonskom međunarodnom aerodromu Dulles 90 centimetara snijega.

POGLEDAJTE VIDEO: Glavni grad paralizirala je snježna oluja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog nevremena u Washington se nisu uspjeli iz inozemstva vratiti ni američki potpredsjednik Joe Biden ni ministar obrane Ashton Carter koji su umjesto u glavni grad sletjeli na Floridu.

REUTERS/PIXSELL

U subotu je na istoku SAD-a otkazano više od 5 tisuća letova te još 3300 nedjeljnih letova.

Na području Sjeverne Karoline i New Jerseya 240 tisuća ljudi ostalo je bez struje.

Gotovo 100 centimetara snijega napadalo je u nekim dijelovima Marylanda, Pennsylvanije, Virginije i Zapadne Virginije.

Tijekom nedjelje očekuje se smirivanje nevremena.

REUTERS/PIXSELL

Idi na 24sata

Komentari 74

  • AlešKolenc 25.01.2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=nCgDF6DF5dc

  • lakej 24.01.2016.

    neka pada dok ih sve ne prekrije...nek pada i preko ljeta ...non stop nek pada jer ništa bolje nisu zaslužili...

  • 24.01.2016.

    smjesno, ali sto se mene tice moze pola amerike biti prekriveno snijegom godinama, onda bi valjda gospodarstvo usmjerili prema tom problemu a ne izmisljat probleme u svijetu da bi proizvodili oruzje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare