To je to što me zanima!

Socijalistički Sabor bio je, za razliku od današnjeg, itekako kulturniji i puno pristojniji...

Raspušta se Sabor - ali on je ionako tijekom cijelog mandata bio raspušten. Kakvih se sve uvreda, osobito pred kraj, nismo naslušali! ‘Izdajnici’, ‘veleizdajnici’, ‘banda’, ‘razbojnici’, ‘hulje’, ‘prcate nas’... Mnogo je teških riječi palo u ovom, desetom sazivu, a kako stvari stoje, tako bi moglo biti i u idućem...
Vidi originalni članak

Zadnji socijalistički Sabor bio je, u tom smislu, neusporedivo pristojniji. Imao je tri doma (Vijeće udruženog rada, Vijeće općina i Društveno političko vijeće). Mandat mu je trajao od proljeća 1986. do svibnja 1990. godine. Na čelu Sabora bio je pjesnik i sveučilišni profesor dr. Anđelko Runjić - simpatičan, razbarušen lirik, velikog obrazovanja i senzibilnosti. Bila su to vedra vremena - Jugoslavijom je tutnjao Novi val, u cijeloj državi širila se ideja slobode, iako je režim, sve do kraja, držao i famozni Članak 133 Kaznenog zakona, koji je kriminalizirao govor - takozvani verbalni delikt.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 8

  • TVP 12.03.2024.

    U potpunosti se slažem. Ovo danas je nešto nestvarno nekulturno, jadno i beskorisno.

  • johnM 10.03.2024.

    Hdz želi da mislimo da su svi zastupnici isti, da niko ništa ne radi da je samo dernek. Zato imaju zekanovica da napravi nered isti dan kad npr Most predstavi prijedlog zakona o porodiljnim naknadama (čitao, dobar je). I onda ide vijest od novinara : zekanovic donio bijeli prah.... od prijedloga zakona ni slova. Zato neću kupiti ni jedne novine više osim nacionala. Isto tako, neću glasati za hdz koji želi da mislimo da su svi loši i da ne izadjemo na izbore, jer oni imaju one koji MORAJU izaći. Narode, ne budi kokoš, obavezno izadjite: od centra na desno imate Most, a lijevo imate Sdp, Puljka. Dajte glas nekome, al nemojte ostat doma, prema Dhontu , vaš glas će dobiti hdz. 

  • Josipa R 10.03.2024.

    Koliko je bilo kandidata kad se birao predsjednik hdz-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare