To je to što me zanima!

Šokantno: U Indiji steriliziraju žene pomoću pumpe za bicikle

Vlasti su oformile kampove za sterilizaciju kako bi smanjile rast populacije. Zbog zahrđalih instrumenata prije dva tjedna na masovnoj je sterilizaciji umrlo 13 žena
Vidi originalni članak

Šokantne fotografije na kojima liječnik u Indiji obavlja sterilizaciju pomoću pumpe za bicikl, obišle su svijet. 

U selu Banarpal u državi Odishi ova je praksa ustaljena te je tamo pomoću pumpe do sada obavljeno 56 sterilizacija žena.

Koriste ju kako bi napuhali abdomen da lakše obave operaciju, javlja Daily Mail. 

Šokantne fotografije objavljene su samo dva tjedna nakon što je 13 žena umrlo zbog kontaminiranih lijekova i zahrđalih instrumenata koje su liječnici koristili tijekom masovne sterilizacije u susjednoj državi Chhattisgarh. 

Liječnik Mahesh Prasad Rout iz Banarpala kazao je medijima da je pumpa standardni 'medicinski' instrument u zabačenim dijelovima Indije.

hindustantimes

- Pumpe za bicikle često koristimo za sterilizaciju u ruralnim dijelovima gdje nedostaje sofisticirane kirurške opreme, kazao je i dodao da uvijek sterilizira pumpu prije zahvata. 

Navodno zdravstveni dužnosnici istražuju slučaj, a u Indiji sve više žena ide na sterilizaciju u kampove koje je vlast oformila isključivo za tu svrhu kako bi smanjili rast populacije. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Kalendar_1 18.12.2014.

    trebali bi staviti filter da pumpa ispuhuje zrak bez sitnih cestica

  • seljanka72 09.12.2014.

    oni te napumpaju da te netko ne napumpa...

  • blonde 07.12.2014.

    Ako već nemaju aparaturu za žene, zašto ne porade na muškima, kod njih je to manji problem i sigurniji, dok je kod žena smrtni....primitivan narod sa primitivnim medicinskim pristupom....strašno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare