To je to što me zanima!

Šokirala publiku: Predsjednica se u HNK poklonila s glumcima

Više od deset minuta trajao je pljesak oduševljene publike u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu nakon premijere baleta „Labuđe jezero“.
Vidi originalni članak

Najpoznatiji balet koreografirao je slavni ukrajinski baletan i koreograf Vladimir Malahov, koji se također poklonio zagrebačkoj publici. Na iznenađenje svih, odjednom se na pozornici s ansamblom Baleta i Malahovom našla i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. U crnoj čipkastoj haljini čestitala je Malahovu, a on joj je poklonio svoj buket cvijeća. Zbunjena publika nastavila je pljeskati, no nikome nije bilo jasno što predsjednica radi na pozornici. Pojavljivanje visokih dužnosnika na pozornici s ansamblom nije uobičajena praksa. 

U prepunom HNK u petak je osiguranje bilo na visokoj razini. Predsjedničini zaštitari bili su raspoređeni po cijelom kazalištu. Ubrzo nakon pojavljivanja na pozornici, Grabar Kitarović otišla je iz HNK te nije ostala na tradicionalnom domjenku. Cvijeće koje joj je poklonio Malahov ipak nije ponijela sa sobom. 

Inače, ovo je jedanaesta izvedba „Labuđeg jezera“ na HNK Zagreb, a u glavnoj ulozi Odette i Odilije, odnosno bijelei crne labudice oduševila je balerina Miruna Miciu. Vladimiru Malahovu ovo je prva suradnja s Baletom HNK Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 511

  • liliana 26.03.2017.

    O čemu vi pišete ona je iskazala divljenje ansamblu i to je njima čast da je predsjednica izišla na pozornicu.Vi mrzitelji Hrvatske prestanite više,dojadili ste.

  • mily 20.03.2017.

    sramota!

  • POTPEC 19.03.2017.

    Ma tribala je i ona plesati. Sve probe je redovno odraila. Ali pojavio se problem. Nisam siguran jel zbog kostima ili krivih nogu, ali uglavnom premijeru nije odradila, ali zbog velikog truda do tada morala je izači na binu i pokloniti se narodu po kojem svakodnevno pljuje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare