To je to što me zanima!

Šola: Nisam izvlačila novce iz Karlovačke banke, sve poričem

Da nisu krivi izjavila su i njezina tri sina; Sandi, Petar i Tomislav Šola, neurokirurg Josip Paladino, Luka Miličić iz Dalekovoda, Drago Brekalo, Marijana Trpčić Reskovac i Josip Kovač...
Vidi originalni članak

- U potpunosti poričem sve što mi se stavlja na teret. jedino potvrđujem da su imena svih optuženih i nazivi pravnih osoba točni, rekla je Marija Šola na Županijskom sudu u Zagrebu nakon što je zamjenik ravnatelja USKOK-a više od sat vremena čitao optužnicu. 

Da nisu krivi izjavila su i njezina tri sina; Sandi, Petar i Tomislav Šola, neurokirurg Josip Paladino, Luka Miličić iz Dalekovoda, Drago Brekalo, Marijana Trpčić Reskovac i Josip Kovač.

Osim njih, opruženi su i pravni subjekti Opatovina Projekt, Clarus Primus i Vendita.

Mariju Šolu USKOK tereti da je od svibnja 2007. do ožujka 2013. u zajedničko djelovanje povezala svoje sinove kako bi pribavili veliku imovinsku korist. 

USKOK tvrdi da su osnovali trgovačko društvo Opatovina Projekt te vodili još dva, Clarus i Vendeta tako da su poslovanje financirali imovinom Karlovačke banke bez poštivanja internih procedura banke s namjerom  da se odobreni krediti ne otplaćuju sredstvima tih tvrtki već da se zatvaraju drugim kreditima društava i uključenih društava kao primatelja kredita iz imovine banke.

Tako su. tvrdi USKOK, sebi i svojim tvrtkama pribavili korist od najmanje 99 milijuna kuna, a Karlovačku banku oštetili za najmanje 33 milijuna kuna, Dalekovod za 29,8 milijuna, HBOR za 4,8 milijuna, te državni proračun za 4,2 milijuna kuna.

Suđenje se nastavlja uvodnim govorim stranaka.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Yugonostalgicar 16.03.2017.

    Citaj izvlacila sam...

  • crni pes 16.03.2017.

    Ma nisam ni taknula novac - koristila sam kartice.

  • 16.03.2017.

    Poričeš... a gdje si potrošila novce..........pljus

Komentiraj...
Vidi sve komentare