To je to što me zanima!

Som težak 35 kg vukao je ribiče i čamac 300 metara

Stjepan Kihalić (32) u Kupi kraj Petrinje uspio je uloviti soma dugog 1,75 metara. Som je četiri centimetra veći do njega. Jedva ga je izvukao
Vidi originalni članak

Ustvari, želio sam uloviti šarana. No, na tom dijelu Kupe, u Nebojanu, kraj Petrinje, plivao je neki som. Znao sam da moram prvo maknuti "brku" ako želim izvući šarana, rekao nam je naš čitatelj Stjepan Kihalić (32) koji nam je u utorak poslao fotografije svojeg ulova. Hranio ga je kukuruzom četiri dana. A onda...
- U petak oko 3 sata udario je na mamac s kukuruzom. Počela je borba koja je trajala 50 minuta - kazuje Kihalić, inače iskusni ribič.
Najprije je povukao čamac u kojem smo bili ja i moj prijatelj Mario Vuić. Vukao nas je uzvodno oko 50 metara. Uspio sam ga nekako "zauzdati", ali se okrenuo i počeo nizvodno vući čamac. Vukao nas je oko 300 metara. Za to je vrijeme Mario održavao ravnotežu, da nas som ne prevrne - kaže Kuhalić.Nakon 50-ak minuta uspio ga je prvi put izvući na površinu. Mario, njegov prijatelj, koji inače nije ribič, prepao se ribetine. Još dvaput ga je izvlačio, a treći put ga je uspio svladati.
- Stavio sam ga na špagu dugu oko 15 metara i svezao je za čamac. Odvezli smo do mjesta otkud nas je odvukao i svezao čamac. Som je plivao a ja sam otišao. Vratio sam se kasnije i ulovio šarana. Njega sam nakon snimanja pustio, ali soma nisam. Vodom smo došli do Petrinje - kaže Kihalić. Ondje ga je dočekalo 15-ak prijatelja. Njima je podijelio meso soma, a glavu je ostavio. Nije odlučio što će s njom - staviti u fiš ili je preparirati. Ovo mu je najveći ulov dosad. Ovaj som veći je od njega četiri centimetra.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • casio 24.06.2009.

    Sorry kolega ali to je premala riba za slikati se u novinama.

  • MpH 24.06.2009.

    Kaj za somove ne vrijedi ako su kapitalne veličine tj. teži od 5kg da se vraćaju nazad?

  • RastaManFan 23.06.2009.

    ljep ulov stari...sad ce opet ljubitelji prirode minuse mi podjeliti :) ja i tetak smo uhvatili 20 kg soma pa znam kakva je borba bila :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare