To je to što me zanima!

Sony se ispričao korisnicima zbog krađe njihovih podataka

Tvrtka nije isključila mogućnost piratiziranja mreže, ali su rekli kako nemaju dokaz o krađi podataka. Kazali su da će im trebati vremena da otkriju krivca za hakiranje
Vidi originalni članak

Japanska tvrtka Sony je izvijestila kako će uskoro pokrenuti svoj sustav mreže PlayStation Network, u koju su nedavno provalili hakeri te ukrali osobne podatke 77 milijuna korisnika te njihove lozinke. Izvijestili su to nakon što su pojačali mjere sigurnosti. Tvrtka nije isključila mogućnost piratiziranja mreže, ali su rekli kako nemaju dokaz o krađi podataka, prenosi Daily Mail

- Iskreno se ispričavamo za neugodnosti koje su preživjeli naši korisnici - rekao je Kazuo Hirai, predsjednik Grupe za umrežene proizvode i usluge u Sony Corporationu. Dodao je kako će pokretanje mreže početi već ovog tjedna. Kako bi se iskupili korisnicima, rekli su da će prvih 30 dana od pokretanja mreže usluga biti besplatna te će se neke igre moći preuzeti bez naknade. 

Zbog krađe podataka su Hiraiju američki odvjetnici poslali zahtjev da im do 6. svibnja dostavi izvješće o mjerama sigurnosti njegove tvrtke. Hirai kaže kako će im trebati još vremena da otkriju tko je odgovoran za hakiranje mreže te kolika je zapravo šteta.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_69940 01.05.2011.

    HARAKIRI! :))

  • Jigsaw_3 01.05.2011.

    Evo razlog zasto je spica btiti haker..sigurno su se namucili svaka cast

  • JosipBaković 01.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare