To je to što me zanima!

Spalili su gay par s djetetom, Bauk podnosi kaznenu prijavu...

Arsen Bauk (SDP) planira podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke u Imotskom. Tamo je u centru grada spaljen istospolni par s djetetom kojem je na čelu nacrtana zvijezda petokraka
Vidi originalni članak

Sutra ću,u Policijskoj postaji Imotski podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona - stoji na Facebooku saborskog zastupnika i bivšeg ministra Arsen Bauka.

On, naime, danas planira podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala u Imotskom jer su spalili lutke  istospolnog para s djetetom na koje je zalijepljena fotografija SDP-ovog saborskog zastupnika Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka.

U Imotskom je jučer održana tradicionalna Bakova povorka, dan kada se Imoćani maskiraju i prošeću gradom.

- Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tilo mori, neka ove godine nakaradna obitelj s djetetom Nenadom Stazićem gori - rečeno je prije spaljivanja.

Potom se čulo 'Ajmo glazba' nakon čega su lutke zapaljene. 

Podsjetimo, prije dvije godine u Kaštelima je pred nekoliko stotina roditelja i djece spaljena slikovnica s dvije mame i dva tate.

I Dugine obitelji podnose kaznenu prijavu

Osim Arsena Bauka, kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala u Imotskom radi počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju podnijet će i udruga Dugine obitelji.

Dugine obitelji podnose kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala KD "Bakove svečanosti" iz čl. 325. st. Kaznenog zakona, zbog toga što su u nedjelju, 23. veljače na karnevalu pred prisutnim osobama, roditeljima i djecom, spalili figuru koja simbolizira gej par s djetetom. 

- Okolnost da je spaljivanje figure koja simbolički prikazuje gej par s djetetom počinjeno u sklopu karnevala ne može otkloniti odgovornost počinitelja pozivanjem na narodni običaj ili neozbiljnost događaja budući da nije riječ o uobičajenoj društvenoj kritici političara ili drugih nedodirljivih elita, već se paljenjem gej para, i što je najgore, djeteta, direktno poziva na mržnju prema manjinskim i često diskriminiranim skupinama u društvu - napisali su u priopćenju.

Iz udruge navode da ovakav čin je za svaku osudu, i nedopustivo poticanje na mržnju, diskriminaciju i nasilje, te širenje neprijateljskog okruženja kako prema duginim obiteljima, ali i prema djeci koja svoje djetinjstvo provode u domovima za nezbrinutu djecu. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 25.02.2020.

    Legitiman čin, žalosno je samo što se bauka predstavlja kao moralnog uzora.

  • sitnozubi 24.02.2020.

    tko če nama govoriti koga čemo mi spaljivat Rocky

  • croarmy47 24.02.2020.

    Bauk se jako zalaze za tu Gay populaciji, leze mu pri srcu jer je jedan od njih, kako drukcije protumaciti njegove izjave, ah da neznam za Baukovu zenu i djecu, ima li bauk djece?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare