Obavijesti

News

Komentari 40

Spalili su gay par s djetetom, Bauk podnosi kaznenu prijavu...

Spalili su gay par s djetetom, Bauk podnosi kaznenu prijavu...
1

Arsen Bauk (SDP) planira podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke u Imotskom. Tamo je u centru grada spaljen istospolni par s djetetom kojem je na čelu nacrtana zvijezda petokraka

VIDEO

Sutra ću,u Policijskoj postaji Imotski podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona - stoji na Facebooku saborskog zastupnika i bivšeg ministra Arsen Bauka.

On, naime, danas planira podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala u Imotskom jer su spalili lutke  istospolnog para s djetetom na koje je zalijepljena fotografija SDP-ovog saborskog zastupnika Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka.

U Imotskom je jučer održana tradicionalna Bakova povorka, dan kada se Imoćani maskiraju i prošeću gradom.

- Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tilo mori, neka ove godine nakaradna obitelj s djetetom Nenadom Stazićem gori - rečeno je prije spaljivanja.

Potom se čulo 'Ajmo glazba' nakon čega su lutke zapaljene. 

Podsjetimo, prije dvije godine u Kaštelima je pred nekoliko stotina roditelja i djece spaljena slikovnica s dvije mame i dva tate.

I Dugine obitelji podnose kaznenu prijavu

Osim Arsena Bauka, kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala u Imotskom radi počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju podnijet će i udruga Dugine obitelji.

Dugine obitelji podnose kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala KD "Bakove svečanosti" iz čl. 325. st. Kaznenog zakona, zbog toga što su u nedjelju, 23. veljače na karnevalu pred prisutnim osobama, roditeljima i djecom, spalili figuru koja simbolizira gej par s djetetom. 

- Okolnost da je spaljivanje figure koja simbolički prikazuje gej par s djetetom počinjeno u sklopu karnevala ne može otkloniti odgovornost počinitelja pozivanjem na narodni običaj ili neozbiljnost događaja budući da nije riječ o uobičajenoj društvenoj kritici političara ili drugih nedodirljivih elita, već se paljenjem gej para, i što je najgore, djeteta, direktno poziva na mržnju prema manjinskim i često diskriminiranim skupinama u društvu - napisali su u priopćenju.

Iz udruge navode da ovakav čin je za svaku osudu, i nedopustivo poticanje na mržnju, diskriminaciju i nasilje, te širenje neprijateljskog okruženja kako prema duginim obiteljima, ali i prema djeci koja svoje djetinjstvo provode u domovima za nezbrinutu djecu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.