To je to što me zanima!

Španjolska: Gori teretni brod, posadu spašavali helikopterom

Španjolske hitne službe evakuirale su posadu brodskog transportnog broda Grande Europa pod talijanskom zastavom, na kojem je izbio požar južno od glavnog grada Palme na otoku Mallorci, javljaju agencije
Vidi originalni članak

Brzom akcijom evakuirano je petnaest članova posade, dok su ostalih deset na brodu gasili požar. Dva su helikoptera i tri broda sudjeluju u akciji spašavanja, javlja Reuters

Požar su spasilačke službe stavili pod kontrolom te po zadnjim informacijama nema ozlijeđenih. Vatru su gasili tri spasilačka služba i protupožarni sustav broda.

Grande Europa je 20-godišnji teretni brod koji je bio na putu iz Sardinije prema španjolskoj Valenciji.

Još uvijek se ne zna uzrok požara.

Inače, prije dva mjeseca zapalio se brod Grande America istog vlasnik na putu od Njemačke za Maroko, na udaljenosti od oko 140 nautičkih milja od Penmarcha u Francuskoj.

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 15.05.2019.

    Svaka šteta osim ljudske tragedije može se nadomjestiti. Glede toga , ljudskih žrtava nema , pomorci će znati što i kako dalje. Istina je da je to život sa sedam kora. Ali je istina i to da im mnogi zavide na velikim primanjima , ne razmišljajući kako se teško do tih primanja dolazi . Dragi moji pomorci: želim svima vama , koji ste obuhvaćeni ovom nesrećom , da se izvućete sa što manje posljedica i da i dalje nastavite svoj pomorački život , u zdravlju i veselju. DobroVam more, lipi moji. Pozdrav! , barba fr.

  • pulav 15.05.2019.

    Ove su brodove gradili u Italiji, večinu istalih u Uljaniku...

  • Spear 15.05.2019.

    Od svih havarija na brodu, pozar je najgori .

Komentiraj...
Vidi sve komentare