To je to što me zanima!

'Španjolska policija nam laže. Moj Tin je ubijen na maturalcu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zlatku Grguriću iz Delnica su rekli da je njegov sin Tin (18) lani u španjolskom Lloret de Maru pao s dizalice. Unajmio je detektive koji su otkrili šokantne detalje
Vidi originalni članak

Na današnji dan, prije godinu dana mladi Tin Grgurić (17) iz Delnica poginuo je na maturalnom putovanju u španjolskom Lloret de Maru. Od tada do danas njegovi roditelji pokušavaju razotkriti detalje smrti.

Kontaktiraju s našom i španjolskom policijom, sudskim vještacima, očevicima, a angažirali su i privatnog istražitelja i odvjetnika u Španjolskoj. Sada su već uvjereni kako su navodi da je Tin pao s 25-metarske dizalice lažni.

- Našeg je sina netko ubio - smatraju roditelji.

U opširnom pismu koje su nam poslali otkrivaju što su sve doznali u posljednjih godinu dana.

- Tog 28. kolovoza Tin je s nekoliko prijatelja ostao u hotelu, dok su ostali s profesorima otišli na kupanje. U 17.29 i 17.30 sati fotografirali su se mobitelom, a Tin se u 17.29 sati spajao na internet. U 17.38 sati neki je radnik s mjesta udaljena 2,5 kilometra od hotela pozvao hitnu pomoć jer je pronašao Tina kako beživotno leži u podnožju dizalice. Prema njegovu iskazu policiji, poziv hitnoj pomoći uslijedio je nekoliko minuta nakon što je pronašao Tina - u šoku objašnjavaju roditelji.

Nastavljaju kako je za prijeći najkraći put od hotela do gradilišta na kojem je Tin pronađen potrebno deset minuta.

- Ali u situaciji kad znate kamo uopće idete, a Tin je u Lloret došao noć prije. Dakle, od 17.30 kad je fotografiran na balkonu, pa do 17.38 kad ga je radnik pronašao, Tin je navodno izašao iz hotela, prešao put do gradilišta, uključujući dva vrlo prometna mjesta, preskočio betonsku ogradu od dva metra, odložio novčanik s dokumentima i novcem na pod do dizalice, popeo se na 25-metarsku dizalicu i pao. A Tin, visok 196 centimetara, težak 94 kilograma i stopala broj 47, teoretski nije mogao ući u dizalicu i penjati se u skučenom prostoru - detaljno opisuju ogorčeni roditelji koji naglašavaju kako im se pokušava podvaliti priča da je Tin u četiri, pet minuta napravio nešto za što je potrebno barem 20 minuta.

>>> Više čitajte u petak u 24sata...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 104

  • tmendas 28.08.2015.

    Prvo, žao mi je roditelja. Ali, manje-više (ali ipak više), svi znamo što se događa na tim maturalcima i čega sve ima (alkohol, droga...). Eto, neki dan kod nas na moru neki mladi turisti popeli se na krov crkve i zvonili zvonom !? Dali je to normalno ili dali se tako ponašaju doma kod roditelja? 100% ne. Tako je i ovaj slučaj dečka, penjao se na dizalici, vjerojatno nije imao 0.00 promila u krvi. Žao mi je, i roditelju je teško prihvatiti činjenicu, ali dogodi se. Je.. g. !

  • svejedobro 28.08.2015.

    Roditelji zaslužuju znati što se dogodilo njihovom sinu, ali mislim da ovi istražitelji što su ih unajmili samo muzu novac od njih..

  • manile 28.08.2015.

    Dragi roditelji, znam da ste spremni za svoje dijete sve učiniti kao i svaki pravi roditelj..."gurajte" istragu dokle god sumnjate, jer to će Vam donijeti unutarnji mir. Pozdrav

Komentiraj...
Vidi sve komentare