To je to što me zanima!

Španjolska priprema mamac: Žele privući inovativne tvrtke

Španjolska vlada predložila je u petak porezne poticaje za radnike inovativnih tvrtki i ukidanje naknada za registraciju novih kompanija kako bi privukla tvrtke s potencijalom za rast
Vidi originalni članak

Žele i osigurati što više radnih mjesta s visokim kvalifikacijama.

Radnici inovativnih tvrtki ubuduće neće morati plaćati porez na nagrade u obliku opcija na dionice u vrijednosti do 50 tisuća eura godišnje. Do sada su ga plaćali ako je vrijednost opcija premašivala 12 tisuća eura.

Opcije su uobičajena nagrada u takvim tvrtkama, napominje Reuters.

Kako bi privukla odnosno zadržala najbolje radnike, Španjolska će zaposlenima u inovativnim kompanijama ali i digitalnim nomadima ponuditi i povoljni porezni tretman u sklopu posebne petogodišnje vize, izjavila je ministrica gospodarstva Nadia Calvino nakon sjednice vlade.

Vlada po riječima ministrice predlaže i ukidanje naknada za registraciju nove tvrtke i blaže uvjete i povećala bi porezne olakšice ulagačima u startupove.

"Startupovi su temelj nove digitalne ekonomije, stvaraju radna mjesta koja zahtijevaju visoke kvalifikacije i imaju veliki potencijal rasta", izjavila je Calvino.

"Zakon o startupovima" dio je paketa reformi koje je Madrid usuglasio s Europskom komisijom kako bi ispunio kriterij za isplatu potpore iz europskog fonda za oporavak od koronakrize, napominje Reuters.

Prijedlog zakona sada će biti upućen u parlament.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare